MENY

Laks med grøtchips som forrett

Kokken Jon Marius Sletten har komponert en skikkelig spennende forrett med laks og grøtchips av byggrynsgrøt.


Ingredienser:

1 side Salmalaks

1 pk Fjordlands Byggrynsgrøt

1 gl ørretrogn

1 gl syltet ingefær

1 stk mango

1 stk rød chili

 

Soyaglaze:

2 dl soyasaus

100 g sukker

2 fedd hvitløk

1 stk liten knoll ingefær

2 stk kafirlime blader

 

Fremgangsmåte:

Kutt laksen i tynne skiver og dander på en tallerken etter eget ønske. 

Lag grøtpurè ved og kjøre opp 1 pakke Fjordland Byggrynsgrøt i en blender. La grøten kjøre såpass lenge til du får en fin konsistens på pureèn.

Soyaglaze: ha alt i en kjele og kok opp, reduser så på lav varme til soyasausen tykner. Avkjøl.

Mango kuttes i biter etter eget ønske og rød chili fin snittes.

Legg grøtpureèn på tallerkenen ved hjelp av en spiseskje og prøv å lage en dråpeform. 

Ha soyasaus, mango, rød chili og ørretrogn over lakseskivene. 

Her kan du se hvordan Jon Marius går frem

laks-med-grotchips2

Til denne retten kan du bruke