Laks med puré og chips av byggrynsgrøt
Kokken Jon Marius Sletten har komponert en skikkelig spennende forrett med laks og puré og grøtchips av byggrynsgrøt.
![Laks med puré og chips av byggrynsgrøt](/oppskrifter/laks-med-pure-og-chips-av-byggrynsgrot/_/image/dfc159ae-55bd-4b70-b92a-0cc645beadf3:d1f7fdc339b8cba49d31a7b3e9f50c9519fb3123/block-160-90/Laks%20med%20pure%CC%81%20og%20chips%20av%20byggrynsgr%C3%B8t.jpg?quality=80)
Ingredienser
- 1 side Salmalaks
- 1 pk Fjordlands Byggrynsgrøt
- 1 gl ørretrogn
- 1 gl syltet ingefær
- 1 stk mango
- 1 stk rød chili
- 2 dl soyasaus
- 100 g sukker
- 1 stk liten knoll ingefær
- 2 stk kafirlime blader
Fremgangsmåte:
- Kutt laksen i tynne skiver og dander på en tallerken etter eget ønske.
- Lag grøtpurè ved og kjøre opp 1 pakke Fjordland Byggrynsgrøt i en blender. La grøten kjøre såpass lenge til du får en fin konsistens på pureèn.
- Soyaglaze: ha soyasaus, sukker, hvitløk, revet ingefær og kafirlime blader i en kjele og kok opp, reduser så på lav varme til soyasausen tykner. Avkjøl.
- Mango kuttes i biter etter eget ønske og rød chili fin snittes.
- Legg grøtpureèn på tallerkenen ved hjelp av en spiseskje og prøv å lage en dråpeform.
- Ha soyasaus, mango, rød chili og ørretrogn over lakseskivene.
Her ser du hvordan Jon Marius går frem for å lage retten: