Laks med puré og chips av byggrynsgrøt

Kokken Jon Marius Sletten har komponert en skikkelig spennende forrett med laks og puré og grøtchips av byggrynsgrøt.

Laks med puré og chips av byggrynsgrøt
Ingredienser
  • 1 side Salmalaks
  • 1 pk Fjordlands Byggrynsgrøt
  • 1 gl ørretrogn
  • 1 gl syltet ingefær
  • 1 stk mango
  • 1 stk rød chili
  • 2 dl soyasaus
  • 100 g sukker
  • 1 stk liten knoll ingefær
  • 2 stk kafirlime blader
Fremgangsmåte:
  1. Kutt laksen i tynne skiver og dander på en tallerken etter eget ønske.
  2. Lag grøtpurè ved og kjøre opp 1 pakke Fjordland Byggrynsgrøt i en blender. La grøten kjøre såpass lenge til du får en fin konsistens på pureèn.
  3. Soyaglaze: ha soyasaus, sukker, hvitløk, revet ingefær og kafirlime blader i en kjele og kok opp, reduser så på lav varme til soyasausen tykner. Avkjøl.
  4. Mango kuttes i biter etter eget ønske og rød chili fin snittes.
  5. Legg grøtpureèn på tallerkenen ved hjelp av en spiseskje og prøv å lage en dråpeform.
  6. Ha soyasaus, mango, rød chili og ørretrogn over lakseskivene.

Her ser du hvordan Jon Marius går frem for å lage retten:

Produkt brukt i oppskriften: