KOS Riskrem med eple bakt i kanel og honning
På høsten trenger man gjerne å KOSe seg litt ekstra. Benytt eplesesongen til å lage noe ekstra godt til KOS Riskrem.
![Riskrem med eple bakt med kanel og honning](/oppskrifter/riskrem-bakt-eple-kanel-honning/_/image/70710213-cf28-437f-9826-9f42b2c3732a:7df0051db6fb7a364c3e3df5d859d12b843f7f6d/block-160-90/Riskrem%20med%20eple%20bakt%20i%20kanel%20og%20honning.jpg?quality=80)
Porsjoner: 4-5
Ingredienser
- 1 pk KOS Riskrem 675 gram
- 4 store røde epler, helst norske
- 80 g smør, smeltet
- 4 ss flytende honning
- 1 strøken ts malt kanel
- 50 g skivede mandler
Fremgangsmåte:
- Del eple i to, ta ut kjernen og skjær i tynne skiver. Legg de i en stor ildfast form, ha over smør, honning og kanel. Bland lett sammen og bak eplene ved 250 °C, på midterste rille, ca. 10 minutter til de er gylne, men fortsatt al dente. Skru eventuelt på ovnsgrillen mot slutten av steketiden.
- Fordel KOS Riskrem i porsjonsskåler, ha over lune epler og litt av sausen fra epleformen. Dryss over mandelflak. Server straks og nyt en høstKOSelig stund!
Tips: Eplene kan også tilberedes i stekepanne. Smelt smør, tilsett honning og kanel. Ha i epler og la det surre sammen til de så vidt er møre.