Rømmegrøt og røkelaks med stuede poteter
![Rømmegrøt og røkelaks med stuede poteter](/oppskrifter/rommegrot-med-rokelaks-og-stuede-poteter/_/image/6dbd1129-c6be-4d66-96f0-6211c9f72c12:32d259112667498f681bf69bf4971101316ed3dd/block-160-90/Fjordland_r%C3%B8mmegr%C3%B8t_r%C3%B8kelaks_72px.jpg?quality=80)
Porsjoner: 4 porsjoner
Ingredienser
- 2 pk Fjordland Rømmegrøt 350 g (700 gram totalt)
- 400 g poteter
- 1 bunt gressløk
- 1 stk rødløk
- Rucculasalat
- 3 ss Hvit eddik
- Salt
- Pepper
Fremgangsmåte:
- Kutt potetene i terninger, kok dem i 5 minutter og hell av vannet.
- Tilsett rømmegrøt til potetene er dekket.
- Smak til med salt og pepper og finhakket gressløk. Kok opp.
- Skjær rødløk i skiver og kok opp i egen gryte med litt salt, eddik og sukker. Sil av.
- Kjøl ned og legg opp pent på tallerken med skiver av røkelaks, rømmestuede poteter og rucculasalat.