Rømmegrøt oppskrift
I Fjordland lager vi rømmegrøt på tradisjonelt vis. Ved hjelp av ekte seterrømme, melk og kulturmelk får grøten sin fløyelsmyke konsistens og milde smak. Ønsker du å lage like god rømmegrøt som Fjordland? Vi har ingen hemmelige ingredienser og deler mer enn gjerne oppskriften med deg.

Porsjoner: 4
Ingredienser
- 600 gram seterrømme
- 150 gram hvetemel
- 6 desiliter helmelk
- Litt kulturmelk
- ¾ teskje salt
Fremgangsmåte:
- Kok rømmen under lokk i 2 minutter.
- Rør inn halvparten av melet. Rør kraftig, så smøret kommer frem. Skum av litt av smøret og ha det til servering av grøten.
- Rør i resten av melet, og spe med melken og kulturmelken. Kok grøten i ca 5 minutter. Smak den til med salt.
- Serveres med smøret som du har skummet av, sukker og kanel. Smaker selvsagt godt sammen med spekemat.