MENY

Rømmegrøt oppskrift


Fra gammelt av har rømmegrøt vært brukt til festlige anledninger. Fjordland lager sin rømmegrøt på tradisjonelt vis. Ved hjelp av ekte seterrømme, melk og en dæsj kulturmelk får grøten sin fløyelsmyke konsistens og milde smak.

Ønsker du å lage like god rømmegrøt som Fjordland? Vi har ingen hemmelige ingredienser og deler mer enn gjerne oppskriften med deg.

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 600 gram seterrømme
  • 150 gram hvetemel
  • 6 desiliter helmelk
  • Litt kulturmelk
  • ¾ teskje salt

Slik lager du Fjordlands Rømmegrøt:
Kok rømmen under lokk i 2 minutter. Rør i halvparten av melet. Rør kraftig, så smøret kommer frem. Skum av litt av smøret og server det varmt til grøten. Rør i resten av melet, og spe med melken og kulturmelken. Kok grøten i ca 5 minutter. Smak den til med salt.

Serveres med smøret som du har skummet av, sukker og kanel. Smaker selvsagt godt sammen med spekemat.

Se flere Grøttips her

Til denne retten kan du bruke flere av våre pastaretter!