Rømmegrøt oppskrift

I Fjordland lager vi rømmegrøt på tradisjonelt vis. Ved hjelp av ekte seterrømme, melk og kulturmelk får grøten sin fløyelsmyke konsistens og milde smak. Ønsker du å lage like god rømmegrøt som Fjordland? Vi har ingen hemmelige ingredienser og deler mer enn gjerne oppskriften med deg.

Fjordland Rømmegrøt

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 600 gram seterrømme
  • 150 gram hvetemel
  • 6 desiliter helmelk
  • Litt kulturmelk
  • ¾ teskje salt
Fremgangsmåte:
  1. Kok rømmen under lokk i 2 minutter.
  2. Rør inn halvparten av melet. Rør kraftig, så smøret kommer frem. Skum av litt av smøret og ha det til servering av grøten.
  3. Rør i resten av melet, og spe med melken og kulturmelken. Kok grøten i ca 5 minutter. Smak den til med salt.
  4. Serveres med smøret som du har skummet av, sukker og kanel. Smaker selvsagt godt sammen med spekemat.

Hvis du ikke vil bruke tid over gryta, har vi laget grøten for deg: