MENY

Mai er rømmegrøtens festmåned

Mai er måneden for viktige merkedager. Og hva er vel en bedre måte å feire merkedager på enn å servere ekte norsk tradisjonsrik festmat?


Fjordland rømmegrøt tar vare på en av de eldste norske mattradisjonene. Av alle grøttypene vi har her til lands, er rømmegrøten den med høyest status som festmat. Kanskje særlig fordi rømme i gamle dager ble ansett som en mye mer eksklusiv råvare enn f.eks. korn, gryn og mel.

Grøt er perfekt festmat, siden det er enkelt å varme opp i store kvanta og dermed mulig å servere mange samtidig. Dessuten er grøt noe de aller fleste liker, noe som er kjekt å ta hensyn til om man skal invitere til selskap hvor både unge og gamle er representert. Setter du frem skåler med litt ulikt tilbehør, kan du nesten være sikker på at alle finner noe som faller i smak. Hva med litt raspet brunost? Eller rosiner og melk? For ikke å glemme klassikeren kanel, sukker og smør?

Visste du forresten at du kan bestille Fjordland Rømmegrøt i pakker på 4kg til de største begivenhetene? Ta kontakt med din lokale butikk for mer informasjon.

Til denne retten kan du bruke