MENY

Slik lager du byggrynsgrøt

Visste du at grøt er den eldste norske varmretten vi kjenner til her til lands? Og at bygg regnes som selveste urkornet. Før i tiden sa man at bygg ga kraft og styrke. Lyst på en deilig byggrynsgrøt til frokost, men vil helst lage den selv?


Slik lager du Fjordlands Byggrynsgrøt fra bunnen av. Vi har ingen hemmelige ingredienser og deler mer enn gjerne oppskriften med deg.

Dette trenger du til 4 porsjoner:

2 dl byggryn
7,5 dl vann
1 1/4 dl helmelk
1 ts salt

Fremgangsmåte
Legg grynene i bløt i vannet natten over. Kok opp bløtevannet med bygg og rør hele tiden til det koker.  La det småkoke under lokk til vannet har trukket inn i kornet. Spe med melken og la grøten småkoke/trekke i ca. 1 time. Smak til med salt og servere med sukker og kanel. Grøten smaker også godt med frukt og bær.

Eller du kan kjøpe ferdig