Vintergrøt med appelsin, pistasj og sjokolade
I denne varianten blir grøten nesten som en dessert å regne. Her får du biter av mørk sjokolade kombinert med saften av modne appelsiner og biter av salt pistasj. En herlig sammensetning for søte munner.
![Vintergrøt med appelsin, pistasj og sjokolade](/oppskrifter/vintergrot-med-appelsin-pistasj-sjokolade/_/image/2771e902-d9fa-4ebc-aa85-96fbf8560c98:ff7a05ddc1131f2eefac904debe2de3cd663d165/block-160-90/Vintergr%C3%B8t%20med%20appelsin%20pistasj%20og%20sjokolade.jpg?quality=80)
Porsjoner: 1
Ingredienser
- Fjordland grøt av valgfri type
- En appelsin
- En håndfull pistasjnøtter
- Litt mørk sjokolade
Fremgangsmåte:
- Skrell og skjær appelsin i biter.
- Hakk opp pistasjnøtter og mørk sjokolade.
- Varm grøten etter anvisning på pakken eller la den være kald.
- Server grøten med tilbehøret og kos deg.
På vinteren får appelsinen sin oppblomstring som en populær frukt her til lands og ikke helt uten grunn. Den er full av viktige C-vitaminer* og gir næring gjennom hele den kalde og solfattige norske vinteren.