MENY
risgrot-packshot

Risgrøt

Fjordland Risgrøt er laget på verdens kanskje enkleste oppskrift; rundkornet ris, melk og litt salt. Kunsten ligger i forsiktig koking og nok tid til at risen sveller til passe konsistens. Vår risgrøt er laget med helmelk for å få en fyldigere smak og grøten er ikke tilsatt sukker. Finnes i to størrelser: 460 gram og 970 gram.

Vekt: 460 gram

Fra kokken

Fra kokken

Enkle og få råvarer, som ved vår velprøvde produksjonsmetode gir en rund og smakfull risgrøt. 

Fra kunden

Fra kunden

Risgrøten er bare så god :-)

Relatert info

grot-fiken-fjordland

Prøv risgrøt med fiken

Hva passer vel bedre  enn å nyte en skål med lun risgrøt, toppet med fersk fiken, blåbær og søt lønnesirup?

Varm opp en pakke med Fjordland risgrøt etter anvisning på pakken. Ha i en skål, dryss over 1 dl med blåbær. Ta 2 fiken og del i båter. Ta til slutt 2 ss med lønnesirup.

Bruk gjerne flere typer høstbær som for eksempel sukrede tyttebær, multer eller bjørnebær.

grot-m-appelsin-kanel

Risgrøt med appelsin og kanel

Har du tenkt på at du kan bytte ut smørøyet med noe annet gult? Fjordland Risgrøt med appelsin og kanel er et friskt alternativ til helgegrøten.

Kanel og risgrøt hører sammen som kniv og gaffel, men det hvite sukkeret kan man lett erstatte med noe annet søtt. Og fruktsukker er et like godt søtningsmiddel som noe annet. Fruktsukker finner du blant annet i modne frukter, som for eksempel appelsin.

I tillegg til sin deilige sødme, har appelsinen en lekker gulfarge, som kan minne om det tradisjonelle smørøyet. Vi har valgt å dele appelsinen opp i små terninger, men presset appelsin kan også gjøre seg som en frisk og kjølig saus å helle over risgrøten på varme dager.