MENY
ArneBrimis Lammelar_packshot

Arne Brimis Lammelår i sjalottløk- og estragonsaus med potetskiver, bygg fra Skjåk og grønnsaker

Sauehold har alltid stått sterkt i landet vårt. Sauen har gitt oss både kortreist fårikål og varme ullklær. Denne retten fra Arne Brimi inneholder herlige stykker av lam i en utsøkt sjalottløk- og estragonsaus. Tilbehøret er i god norsk mattradisjon med potetskiver samt en bygg- og grønnsaksblanding med bygg fra Arnes nabobygd, Skjåk. Mmm. Det er nammelam! Vekt: 480 gram.

Relatert info

brimi_nyheter

Et smakfullt samarbeid

Arne Brimi har et ønske om å lage god mat til flere og samarbeider med Fjordland for at flest mulig i Norge skal få mulighet til å smake god, tradisjonsrik mat slik som disse rettene; Viltboller, Lammelår og Grove middagskaker. Den folkekjære kokken står for kortreist mat og den gode matopplevelsen og disse produktene bygger derfor på norske mattradisjoner, kvalitet og lokale råvarer.

artikkelbilde-hvorfor-bygg-skjak3-fjordland

Hvorfor bygg fra Skjåk?

Det er så lite nedbør i Skjåk, at om det hadde vært varmere der så ville det vært som en ørken. Dette gjør at bøndene kan kontrollere når åkrene får vann. Vannet som brukes er bre- og fjellvann fra området rundt bygda. Dette hevdes å gi bygget en ekstra søt og god smak. Utmalingsgraden for kornet herfra er 80-90%, noe som er mye høyere enn det vanlige på ca 50%. Bygg fra Skjåk er særlig rik på fiber og en naturlig kilde til protein.