MENY
packshot-farikal

Fårikål med poteter

Visste du at Fårikål er Norges nasjonalrett? Fjordland fårikål har unik kvalitet og historie, og er et av de produktene som har vært med oss fra oppstarten for 20 år siden. Dette er en nydelig, tradisjonsrik fårikål med kjøtt som har sin opprinnelse fra fjellområdene på Vestlandet. Laget av fårekjøtt og kål, hvor all smak og kraft er bevart. Kommer selvfølgelig med kokte poteter som tilbehør. God middag!

Vekt: 565 gram

Fra kokken

Fra kokken

Her bruker vi renskåret norsk fårekjøtt med passe fettmengde, og håndsorterte kålhoder fra vår «egen» bonde rett ved fabrikken. Retten er som skapt for sous vide behandling; dermed får vi tatt vare på all smak og aroma som er typisk for fårikål.

Fra kunden

Fra kunden

Jeg spiste fårikål fra Fjordland på søndag, og den var nydelig

Relatert info

miniartikkel-norsk-farekjott-fjordland

Fårekjøtt med ekstra god smak

I denne videoen forteller kokken vår Gunnar, om hvorfor Norsk fårekjøtt har ekstra god smak og kvalitet. Når dyrene er på fjellbeite, får nemlig kjøttet spesielt god smak. Vestlandsfylkene er den største regionen vår for fårekjøtt-produksjon. Rogaland er «vårt» fylke, og har den største produksjonen av sau og lam.  Sauene beiter utendørs i sommerhalvåret, og dette setter preg på både smaken og kvaliteten på kjøttet. 

teaserbilde-farikalfilm

Hva er ditt forhold til fårikål?

Vi spurte folk på gata om deres forhold til Fårikål. Her kan du se hva de svarte

miniartikkel-potetfrajaren-fjordland

Potet fra Jæren

Jæren er kjent for gode poteter, og alle Fjordlandmiddagene får poteter herfra. Det høye næringsinnholdet har gjennom alle tider gitt poteten en viktig rolle i norsk kosthold.