MENY
komler_packshot

Komler/Raspeballer med salt kjøtt, vossakorv og kålrotstappe

Komler/Raspeballer med salt fårekjøtt og vossakorv er en rett som ikke har vært tilgjengelig i en komplett ferdig rett til en person tidligere. Dette er en tradisjonell norsk rett, som serveres i en stor porsjon på 600 gram, her burde det være nok mat for alle!

Vekt: 600 gram

Fra kunden

Fra kunden

Kompe er det beste jeg vet

Fra Kokken

Fra Kokken

Noe av det beste vi har av tradisjonsmat, og som vi i Fjordland er stolte av å ha gjort tilgjengelig på en enkel måte.

Relatert info

miniartikkel-farekjott-fjordland

Fårekjøtt med ekstra god smak

Norsk fårekjøtt er kjent for ekstra god smak og kvalitet. Når dyrene er på fjellbeite, får nemlig kjøttet spesielt god smak.

Vestlandsfylkene er den største regionen vår for fårekjøtt-produksjon. Rogaland er «vårt» fylke, og har den største produksjonen av sau og lam. Sauene beiter utendørs i sommerhalvåret, og dette setter preg på både smaken og kvaliteten på kjøttet. På utebeite spiser sausen primært gress, men også urter, knopper og kvist. Dette er med på å gi norsk fårekjøtt et kraftig og aromatisk preg.

Fårekjøtt inneholder ofte en del fett, men i Fjordlands produksjon bruker vi bare renskåret kjøtt. På denne måten sørger vi for en mindre fettmengde i fårekjøttet vi bruker i maten vår.

miniartikkel-kokken-gunnar

Hils på kokken vår Gunnar

Hør han fortelle om hvordan han jobber med å utvikle nye retter for Fjordland. Her røper han blant annet sin egen Fjordlandfavoritt

miniartikkel-kortreistkal-fjordland

Kortreist kål

Kålen Fjordland bruker er høstet etter alle kunstens regler på gården Skrettingland på Jæren.Kålen høstes når den er fast og hard. Den skal ikke bli for stor, men heller ikke for liten. Siden alle kålhodene ikke vokser og utvikler seg likt overvåkes det hele nøye, og kålen plukkes etter hvert som den er klar. Skrettingland er nabogården til  Fjordkjøkken der vi lager alle Fjordlandmiddagene. For at ikke kålen skal bli skadet må den behandles like forsiktig som egg. Arbeidet er manuelt. En plukker og en legger kålen varsomt ned i kasser.