Energibarer med byggrynsgrøt og tørket frukt

Disse nydelige energibarene proppfulle av frø, kjerner, nøtter og frukt er laget på Fjordland Byggrynsgrøt. De passer perfekt til en frokost i farta, i matboksen eller servert til en deilig bit med kraftig ost.

Energibarer med byggrynsgrøt og tørket frukt

Porsjoner: 30 stk

Ingredienser
  • 1 pk (370 g) Fjordland Byggrynsgrøt
  • ½ dl solsikkefrø
  • 1 dl linfrø
  • ½ dl gresskarfrø
  • ½ dl sesamfrø
  • 2 dl nøtter (blanding av valnøtt og hasselnøtt)
  • 1 dl tørket aprikos i små terninger
  • 1 dl tørkede tranebær
  • 3 ss vann
  • 2 ss flytende honning
  • ½ ts salt
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm stekeovnen til 150 °C.
  2. Bland sammen alle ingrediensene og ha det i en bakepapirkledd brødform. Trykk deigen godt ned og dunk lett slik at det blir helt kompakt.
  3. Stekes på midterste rille ca. 1 time og 50 minutt. Dekk til med bakepapir mot slutten av steketiden, slik at toppen ikke blir for mørk.
  4. Avkjøl godt, gjerne natten over i kjøleskap før de deles i mindre biter.

Tips: Energibarene holder seg minst 3-4 dager i kjøleskap, og egner seg fint til frysing. Del opp i mindre biter og legg bakepapir mellom lagene før de evt. fryses. 

Produkt brukt i oppskriften: