Informasjonskapsler (Cookies)

Fjordlands nettsteder benytter seg av såkalte informasjonskapsler (cookies) for å bedre brukeropplevelsen. En informasjonskapsel er en liten tekstfil som ved besøk på eller interaksjon med en nettside lagres på din datamaskin. Fjordland bruker informasjonskapslene til å forbedre brukeropplevelsen på nettsiden, samt for å samle inn statistikk som vi benytter til å gjøre nettsidene våre bedre.

Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics. Verktøyet registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke og hvilke nettlesere som benyttes. Dataene lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere deg som enkeltperson.