Fjordland fortsetter samarbeidet for et sunnere kosthold
Den 1. juni 2021 signerte NHO Mat og Drikke og daværende helseminister den nye Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold. Fjordland har tilsluttet seg avtalen og fortsetter derfor arbeidet med å bidra til bedre folkehelse.
Ernæring i Fjordland
Intensjonsavtalen er et samarbeid mellom matvarebransjen og helsemyndighetene som først ble inngått i desember 2016. Den nye avtalen varer frem til desember 2025.
Vi fortsetter arbeidet med å redusere salt, mettet fett, tilsatt sukker, og øke mengden grønnsaker, fisk og fullkorn i våre produkter. Ernæring er et viktig fokus, både når vi lanserer nye produkter, og når vi skal forbedre eksisterende produkter.
Gode valg for forbruker
Vi har over mange år jobbet med saltreduksjon i våre produkter. Vi har også hatt fokus på å øke mengden, og forbedre kvaliteten, på grønnsakene. I fiskerettene våre har vi også løftet kvalitet og smak. I tillegg har vi utvikler flere fiskeretter og nøkkelhullmerkede produkter. Vår byggrøt og havregrøt er gode fullkornsvalg. Med disse grepene har vi gjort det enklere å ta gode valg som forbruker.
Yoplait, Bremykt og Brelett
Fjordland står bak merkene Yoplait, Bremykt og Brelett, hvor vi også har gjort flere grep. I yoghurt har vi redusert tilsatt sukker over flere år. Vi har også redusert saltet i Bremykt og Brelett. I 2018 ble Bremykt Mykere lansert, som har den samme gode smaken som Bremykt Original, men inneholder mer rapsolje og mindre meierismør. Lanseringen av Bremykt Mykere bidrar til en reduksjon av hele 70 tonn mettet fett hvert år! Disse eksemplene viser bare et utvalg av arbeidet vi har gjort.
Felles innsats for et sunnere kosthold
For oss er det motiverende at bransjen står sammen for et sunnere kosthold. Sammen kan vi få til mye, og jo flere som er med, jo større endringer kan vi få til. Vi ser frem til fortsettelsen, og vil gjøre det vi kan for at vi skal nå målene i avtalen.
I 2023 gikk Fjordland til topps for arbeid med gode og smakfulle fiskeretter! Som en del av Intensjonsavtalens arbeid, har Fjordland satset på fisk over flere år.
Les gjerne mer om Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold her