‌
‌
‌
‌
‌
‌‌‌‌‌‌‌‌

Artikler

Artikkelbilde

Grøtlunsj

De første grøtlunsj-produktene ble lansert i 2013. De er fortsatt like populære og familien utvides stadig. Et perfekt lite måltid i farta!

Artikkelbilde

Q&A - ultraprosessert mat

De siste årene har begrepet ultraprosessert mat spredt seg blant mat- og kostholdsinteresserte – og i sosiale medier. Men hva er egentlig ultraprosessert mat? Inkluderer det for eksempel all ferdiglaget mat?

Artikkelbilde

Fjordland på andreplass i Intensjonsavtalens utmerkelse for lanseringen av Bremykt Mykere

Fjordland var en av tre finalister i Intensjonsavtalens utmerkelser for sunnere produkter på UMAMI-messen i Lillestrøm onsdag 19. mars. Gjennom lanseringen av Bremykt Mykere har Fjordland klart å vri forbruket over til en smørblanding med mindre mettet fett og med det spart 558 tonn mettet fett i markedet siden 2018.

Artikkelbilde

Q&A – Yoplait Double 0

Se de mest stilte spørsmålene om Yoplait Double 0. Lurer du på noe? Se gjennom disse ofte stilte spørsmålene, om du ikke finner det du leter, ikke nøl med å ta kontakt!

Artikkelbilde

Ernæring & Yoplait

Våre franske fruktyoghurter trenger hverken fett eller tilsatt sukker for å smake fantastisk. Double 0 inneholder ekstra mye frukt og bær. Selvfølgelig med naturlig farge og aroma.

Artikkelbilde

Q&A – Yoplait KVARG

Her finner du spørsmål og svar for Yoplait KVARG.

Artikkelbilde

Nå får du kvarg i Norge!

Har du hørt om kvarg? Det proteinrike mellommåltidet har lenge vært populært i Europa, men har vært nesten helt fraværende i norske butikkhyller – helt til nå.

Artikkelbilde

Vinterens nyheter fra Fjordland som gjør hverdagen enklere og mer spennende!

Vinteren byr på en rekke spennende nyheter fra Fjordland! Yoplait KVARG er et helt nytt konsept i meierihyllen, og dekker behovet for proteinrikt påfyll som er uten kunstig søtning. Til samme målgruppe lanserer vi Fjordland Proteingrøt basert på kuttet havre. I tillegg lanseres alt fra autentisk indisk gryte til tradisjonsrik gulasj og sesongens påskelam – her er det noe for enhver smak. Med proteinrike alternativer, smaksrike retter og innovative produkter, står gode råvarer, ernæring og nytelse i sentrum. Gled deg til en vinter fylt med inspirasjon og gode måltidsopplevelser!

Artikkelbilde

Q&A - Lansering av nytt design

Her er typiske spørsmål og svar om Fjordland og lansering av nytt design. Oppdatert 10.01.2025.

Artikkelbilde

Folkefavoritten Fjordland i ny drakt

Årlig kjøper nordmenn nærmere 40 millioner av ferdigrettene til Fjordland. Nå får folkefavoritten det største ansiktsløftet noensinne. Alle ferdigrettene til Fjordland vil få nytt grønt design og Norges nasjonalfugl Fossekallen blir en gjennomgangsfigur på produktene. Den nye utformingen vil gjøre det enklere for folk å finne sine Fjordland-favoritter i butikkhyllene.

Artikkelbilde

Kuttede korn har gjort havregrøten både sunnere og bedre

Bruksområdene er mange, vi gir deg enkle tips til hvordan du kan bruke rester av havregrøt.

Artikkelbilde

En smak av jul

Unn deg en smak av jul. Julerettene til Fjordland er laget ferdig til deg. Du finner Fjordlands juleretter i butikkene nå!

Artikkelbilde

Er emballasjen til Fjordland bærekraftig?

Emballasje i seg selv vil aldri kunne bli miljøvennlig. Å bruke emballasje vil alltid medføre en eller annen form for ressursbruk og miljøbelastning. Men det er avgjørende at alle som produserer og markedsfører emballerte produkter begrenser miljøbelastningen så mye som mulig.

Artikkelbilde

Hvordan skal Fjordlands emballasje sorteres?

Ombruk av materiale brukt i emballasje er med på å redusere bruken av naturens ressurser. Vi ønsker å bidra til gjenvinningen gjennom å tydelig merke hvordan vår produktemballasje skal kildesorteres.

Artikkelbilde

Slik jobber vi med holdbarhet

Maten vår er definert som ferske ferdigretter og prosessen vi bruker sikrer trygg mat med lang holdbarhet på maten uten bruk av konserveringsmidler.

Artikkelbilde

Hvordan jobber Fjordland for å redusere matsvinnet?

Matsvinn krever unødvendig bruk av ressurser. For å redusere svinnet jobber vi med holdbarhetsmerking, kvalitet på produkt og emballasje. Vi forsøker også å finne nye bruksområder for matavfall, mens spiselig mat som ikke kan selges går til veldedighet.

Artikkelbilde

Er Fjordland sunt?

Middagene våre inneholder akkurat like mange næringsstoffer som hvis du hadde laget en tilsvarende rett hjemme. Du kan derfor fint spise Fjordland hver dag, men husk at et variert og balansert kosthold og en sunn livsstil er nøkkelen.

Artikkelbilde

Er det mye salt i Fjordlands ferdigretter?

Du har kanskje hørt at ferdigmat inneholder mye salt. Salt er viktig for både smak og funksjon, men i Fjordland har vi et mål om å ikke bruke mer salt enn nødvendig.

Artikkelbilde

Vinner av "Sunnere Produkter 2023"

Fjordland til topps for arbeid med gode og smakfulle fiskeretter! Som en del av Intensjonsavtalens arbeid, har Fjordland satset på fisk over flere år. Dette ble nylig belønnet med 1. plass i kåringen Intensjonsavtalens utmerkelser, kategorien Sunne Produkter og påskjønnelse fra Helse- og omsorgsdepartement.

Artikkelbilde

Fjordland fortsetter samarbeidet for et sunnere kosthold

Den 1. juni 2021 signerte NHO Mat og Drikke og daværende helseminister den nye Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold. Fjordland har tilsluttet seg avtalen og fortsetter derfor arbeidet med å bidra til bedre folkehelse.

Artikkelbilde

Mange mener at den ferdigkokte risgrøten, er den beste

Vi har gjort jobben for deg!

Artikkelbilde

Oppvarming av Fjordland middager i airfryer

Er du en av mange som har skaffet deg en airfryer? Vi gir deg våre tips til hvordan du lykkes med å bruke den til å varme deg et godt måltid fra Fjordland.

Artikkelbilde

Bruker Fjordland norsk bygg?

I Fjordland benytter vi norske råvarer der det lar seg gjøre. Dette gjelder også i rettene der vi bruker byggryn, og da er det byggryn fra Skjåk som gjelder. Her forteller vi deg hvorfor.

Artikkelbilde

Grøten som bygde Norge, er tilbake på bordet for fullt

Vi gir deg tipsene til hvordan du gjør byggrøten ekstra spennende!

Artikkelbilde

Retter i samarbeid med Arne Brimi

Fjordland har med god hjelp av Arne Brimi laget en rustikk serie med rause, smakfulle middagsretter av høy kvalitet. Rettene bygger på Brimis matfilosofi om å bruke regionale norske råvarer og ønske om at flere skal få oppleve gode norske mattradisjoner.

Artikkelbilde

Grøt

Grøt har lange tradisjoner i Norge og holder seg fortsatt relevant på matbordet. Fjordlands grøt er en favoritt for mange og vi kan tilby ferdiglaget grøt i flere varianter.

Artikkelbilde

Safari - Uten e-stoffer

Vi får en del spørsmål angående barn og kosthold. De fleste foreldre er opptatt av hva barna får i seg, og det er bra. Barn har små kropper og er derfor mer sårbare for enkelte ting enn oss voksne.

Artikkelbilde

Et skikkelig festmåltid på Fårikålens dag

Den siste torsdagen i september hyller vi Norges nasjonalrett - fårikålen. Vi feirer derfor Fårikålens dag torsdag 26. september i år. Fjordlands Fårikål er nøye tilberedt ved hjelp av sous vide-teknologi, som sikrer at maten blir mør, saftig og fullpakket med smak. Retten varmes enkelt opp i mikro eller i kjele. God middag!

Artikkelbilde

Emballasje

Det er viktig at emballasjen beskytter maten samtidig som den er minst mulig miljøbelastende. I Fjordland jobber vi for å optimalisere emballasjen, samtidig som vi sørger for at alle hensyn er ivaretatt.

Artikkelbilde

Høstens nyheter fra Fjordland byr på både tradisjonsrike og moderne smaker!

I uke 38 lanserer vi flere spennende nyheter. Blant annet kommer en ny rett med svineknoke, grønnsaker og poteter, som byr på tradisjonsrik smak. I samarbeid med Arne Brimi har Fjordland utviklet en smakfull gryterett. I meierihyllene finner du to nye spiseklare grøter med proteintopping. Senere i høst kommer også to nye juleprodukter. Gled deg til høstens nyheter fra Fjordland!

Artikkelbilde

Har Fjordland mat med Nøkkelhull?

Nøkkelhullet viser at produktet er et sunnere valg, for eksempel blant ferdigretter. I vårt sortiment finner du flere produkter med nøkkelhull.

Artikkelbilde

Tilberedning en mesterkokk verdig

Fjordland har i mange år bidratt med et mangfold av gode middager og retter som både smaker godt og gjør godt. Måten vi ivaretar smak, tekstur, næringsinnhold og holdbarhet helt uten konserveringsmidler er på ingen måte tilfeldig. Forskning fra Nofima viser at ferdigmat fra Fjordland er like næringsrik som hjemmelaget. Hvordan? Løsningen ligger i produksjonsmetoden.

Artikkelbilde

Sous vide middager

De fleste av Fjordlands middagsretter er laget med sous vide-metoden. Dette sikrer god holdbarhet samtidig som smaker og næring bevares.

Artikkelbilde

Kan jeg spise Fjordland til alle måltider?

Vi har produkter til alle dagens måltider og påfyll imellom. Så lenge du spiser variert, gjerne med litt ekstra frukt og grønnsaker, og velger fisk minst et par dager i uka, kan du fint spise Fjordland hver dag.

Artikkelbilde

Brelett - Kjernemelk og Rapsolje

Rapsolje gjør Brelett smøremyk, og kjernemelk gjør Brelett fyldig og blank. Lett å like, lett å smøre.

Artikkelbilde

Brelett - Miljø og bærekraft

Brelett har en energismart produksjon hvor råvarene blir godt utnyttet, og vi legger til rette for gjenbruk.

Artikkelbilde

Brelett - Bruksområder

Brelett er kjent for sin gode smak og smøremyke konsistens. Derfor er Brelett et selvfølgelig valg på brødskiven for hele familien. Det smaker også nydelig på både lefser og vafler.

Artikkelbilde

Det er godt å bare få det servert

Mange tenker at hjemmelaget mat er det sunneste og beste alternativet. Men hva skjer med ferdigmat når den utvikles av kokker, tilberedes med norske råvarer og det stilles krav til både næringsinnhold og kvalitetssikring? Vi serverer deg svar på mange av fordommene mot ferdigmat.

Artikkelbilde

Er Fjordland skikkelig mat?

Hva mener vi egentlig når vi sier at vi lager skikkelige middager? Kort fortalt innebærer det fokus på god smak, kvalitet i råvarene, ernæring, sammensetning og mattrygghet. 

Artikkelbilde

Har Fjordland laktosefrie eller melkefrie produkter?

Vi har flere retter som ikke inneholder melk. Her viser vi deg utvalget og forteller om forskjellen på melkeallergi og laktoseintoleranse.

Artikkelbilde

Har Fjordland glutenfrie retter?

I Fjordland har vi mange produkter som ikke inneholder glutenholdige ingredienser. Vi ønsker å ta hensyn til allergikere og jobber derfor med å utvikle allergivennlige produkter.

Artikkelbilde

Allergisk? Slik jobber vi med allergener i Fjordland

Vi vet at mange av våre forbrukere er opptatt av allergener og vi ønsker å tilby retter som flest mulig kan nyte. Vi jobber aktivt for flere allergivennlige retter og har opprettet et «allergisøk» under vår produktoversikt, slik at du enkelt kan finne retter du kan spise selv om du har allergier.

Artikkelbilde

Deilige sommerdesserter med KOS

Prøv våre friske og gode sommerdesserter. Du kan lage dessert på 1-2-3 med KOS puddingene, KOS riskrem eller vår friske KOS jordbærsaus. Det er lov å kose seg!

Artikkelbilde

Autentisk indisk smak

Eksotisk og smaksrik mat er i vinden som aldri før, og spesielt indisk mat er i vekst i Norge. 4 av 10 nordmenn oppgir at de spiser indisk mat minst 1 gang pr måned (Norsk Spisefakta, 2024). Fjordland samarbeider med Masalamagic og den indiske kokken Niru Kumra for å tilby autentisk indisk mat på en rask og enkel måte til hele Norge.

Artikkelbilde

Brelett og merking

Brelett er merket med nøkkelhull.

Artikkelbilde

Safari - Barn og ernæring

Yoplait Safari yoghurt inneholder mange viktige næringsstoffer, som er spesielt viktige for barn. Den er en naturlig kilde til både protein og kalsium.

Artikkelbilde

Historien om Yoplait

Det hele startet i 1965 da bønder fra seks ulike meierikooperasjoner i Frankrike slo seg sammen. Med deres franske kunnskap, unike smak og forkjærlighet for yoghurt, gikk de to ledende kooperativene Yola og Coplait sammen – og slik ble Yoplait ble til.

Artikkelbilde

Emballasje og bærekraft

Emballasje gjør en viktig jobb og vi klarer oss ikke uten! Samtidig er det viktig at vi tar kloke valg slik at den emballasjen vi bruker er minst mulig belastende for miljøet, spesielt med tanke på hva som skjer med den etter at produktet er brukt opp og emballasjen har blitt til avfall.

Artikkelbilde

Maten er en viktig del av vår kulturarv

Kjøttkaker, fårikål, pinnekjøtt og lutefisk er eksempler på folkekjære matretter som har blitt til gjennom den særnorske kulturarven. De har blitt en del av identiteten vår, det som gjør oss til nordmenn, eller nordlending, østlending, sørlending og vestlending.

Artikkelbilde

Resirkulering og gjenbruk av plast

Plast er et gunstig materiale til emballering av matvarer fordi det er fleksibelt og godt egnet til å sikre holdbarhet og trygg mat. Den største utfordringen med plast er at den brytes svært langsomt ned i naturen, og det er derfor veldig viktig å samle inn og resirkulere plasten.

Artikkelbilde

Hvorfor har Fjordlands produkter så mye emballasje?

Noen mener at vi bruker for mye emballasje til produktene våre. Det er en balansegang der vi jobber for å bruke den mengden som kreves for å ivareta produktene og gi informasjon om dem, men ikke mer enn nødvendig.

Artikkelbilde

Dyrevelferd

Fjordland er opptatt av at dyrene, som produserer de fantastiske råvarene vi bruker, skal ha det bra.

Fjordland logo

Aktuelt

  • Produkter
  • Oppskrifter
  • Bærekraft
  • Om Fjordland
  • Artikler

Fjordland

  • Kontakt oss
  • Kontaktskjema
  • Reklamasjon
  • Vil du jobbe hos oss?
  • Fjordlands mediebank
  • Presse

Proff og Bedrift

  • Fjordland Proff
  • Ajour
  • TINE Partner
Fjordland logo
PersonvernerklæringInformasjonskapslerÅpenhetsloven
Meld deg på vårt nyhetsbrevFjordland FacebookFjordland InstagramFjordland Youtube