
Nå får du kvarg i Norge!
Har du hørt om kvarg? Det proteinrike mellommåltidet har lenge vært populært i Europa, men har vært nesten helt fraværende i norske butikkhyller – helt til nå.
Yoplait lanserer sin egen kvarg i tre smaker. Med et høyt proteininnhold og naturlige ingredienser fyller de et hull i yoghurtmarkedet.
Naturlig, proteinrikt – og uten kunstig søtning
Forbrukerne blir stadig mer bevisste på hva de spiser, og trenden er klar: Mat skal være sunn, minst mulig bearbeidet og uten unødvendige tilsetningsstoffer. Likevel inneholder omtrent 3 av 4 av de proteinrike yoghurtvariantene på markedet kunstig søtning.
– I Yoplait KVARG har vi heller valgt å tilsette litt vanlig sukker for smakens skyld, fremfor kunstig søtning, forteller Sofie Kjos Bergum, Kategorisjef i Yoplait.
Kvarg kan minne om en tykk gresk type yoghurt. Yoplait KVARG er laget av norsk melk, syrnet med melkesyrebakterier og konsentrert for å gi en fløyelsmyk og fyldig konsistens og et høyt proteininnhold.

Trendene som former matvanene våre
Naturlige ingredienser står høyt på ønskelisten når folk handler mat, og ultraprosessert mat er noe mange bevisst prøver å unngå. De nye kostholdsrådene anbefaler også å kutte ned på bearbeidet mat – noe som gjør naturlige alternativer enda mer attraktive.
Samtidig har protein blitt en nøkkelingrediens for stadig flere. Det er ikke lenger bare de som trener mye som er opptatt av proteininntak. Mange eldre og folk flest ser også verdien av å få i seg nok protein gjennom kostholdet, forklarer Sofie. Selv er hun en aktiv løper og passer på proteininntaket både før og etter trening. Melkeprotein er en naturlig proteinkilde med høy kvalitet, og kvarg er en enkel måte å få i seg smart påfyll på.
Tre smaker – naturlig og laktosefri
Yoplait KVARG lanseres i tre smaker: Bjørnebær & Madagaskar vanilje, Fersken og Sitron. Alle variantene er laktosefrie, uten kunstig søtning, og har en kremet og fyldig konsistens.
Med denne nyheten gir Yoplait norske forbrukere et nytt alternativ i meierihyllen – et produkt som kombinerer protein, naturlige ingredienser og god smak.

Fem gode grunner til å teste kvarg:
1. Proteinrikt
Kvarg har et høyt innhold av protein, med 16 gram per porsjon (à 210g). Dette skyldes produksjonsmetoden, der nesten 2,5 liter melk brukes til én liter kvarg. – Vi får mer av de gode proteinene fra melk, inkludert alle essensielle aminosyrer, noe som gjør kvarg til en ideell kilde til fullverdig protein, sier Sofie.
2. Naturlig og uten kunstig søtning
Mange proteinrike yoghurter på markedet inneholder kunstige søtningsmidler, men det gjør ikke Yoplait KVARG, derimot tilsetter vi kun 4 % sukker for å bevare en naturlig smak.
3. Spennende smaker
Produktet lanseres i tre smaksvarianter:
- Bjørnebær & Madagaskar vanilje
- Fersken
- Sitron
4. Deilig konsistens
Kvarg har en fyldigere og mer kremet konsistens enn mange andre proteinrike produkter.
– Mange opplever proteinrike yoghurter som litt tørre, men vår kvarg har 1,8 % fett som gir en rund og fløyelsmyk munnfølelse, forklarer Sofie.
5. Norsk kvalitet
Yoplait KVARG produseres i Norge med melk fra norske gårder.
– Vi bruker melk fra Gudbrandsdalen, og hele produksjonsprosessen skjer i Norge. Det gir oss full kontroll på kvaliteten, sier Sofie.
Kvarg fra Yoplait kommer i et 420 grams beger og leveres i resirkulerbar emballasje.
*Kilde: Nielsen GROCERY TOTAL Sales Value Gresk/filtrert, kvarg + Tine YT Latest 52 Wks - w/e 25/08/24
