‌
‌
‌
‌
‌

Fjordlands historie

Fjordlands vekst og eksistens er basert på nybrottsarbeid og innovasjon. Siden oppstart i 1994 har Fjordland lansert en rekke konsepter og produkter fordelt på flere varemerker.

Historisk oversikt over de viktigste hendelsene og lanseringene: 

1994:    Fjordland ble etablert av TINE 

1994:    Overtok ansvaret for merkevarene Brelett, Bremykt og grøt 

1996:    KOS kjølte desserter ble lansert 

1997:    Fjordland fersk pasta ble lansert 

1997:    De første Fjordland-middagene ble lansert 

1998:    Overtok ansvaret for det franske varemerket Yoplait i Norge 

2001:    Fjordland lanserer serveringsklare supper, skålretter og saus 

2004:    Marian Seafood ble fusjonert inn i Fjordland 

2006:    Yoplait Double 0 lanseres; smaksrik lettyoghurt med 0% fett, 0% tilsatt sukker og 30% mer frukt/bær.   

2010:    Første i Europa som tar i bruk skinpack-teknologi på skåler til ferdigmat 

2013:    Fjordland lanserer Bygglunsj, første på-farten mellommåltid basert på grøt 

2013:    Analyserapport fra Nofima og NIFES: Middag fra Fjordland er like næringsrik som tilsvarende hjemmelaget mat 

2014:    Fjordland kjøper opp 75% av aksjene i Matvarehuset og Transporty AS. 

2014:    Fjordland samler Fjordland Express, Lunsj og Supper i et konsept med felles slagkraftig og kjøpsutløsende design, nemlig Fjordland I SKÅL 

2016:    Fjordland kjøper aksjemajoriteten i Matlyst AS, Safari Næringsmidler AS og Fana Catering AS 

2017:    Litt Mat lanseres, en ny serie med mellommåltider 

2018:    Fjordland lanserer nyheten «Til Familien» 

2019:    Bremykt Flytende lanseres som eneste flytende variant på markedet som inneholder meierismør 

2019:    Yoplait Safari lanserer yoghurt med havre på klemmepose 

2019:    Fjordland i BOX lanseres 

2020:    LIBERTÉ – ny yoghurt lanseres i Norge 

2021:  Vegetarsatsing med nyhetene Thaigryte og Stroganoffgryte 

2022:  Fjordland lanserer indisk ferdigmat i samarbeid med Masala Magic 

2022:  Arne Brimi og Fjordland lanserer nye tradisjonsrike ferdigretter

2023:

2024:

Relaterte artikler

Se alle
Artikkelbilde

Om Fjordland

Gjennom våre dyktige og kunnskapsrike ansatte jobber vi hver dag mot vår visjon «Vi får Norge til å spise bedre». Vår rolle er å forenkle den norske hverdagen ved å tilby ferdiglagde måltider og måltidskomponenter.

Artikkelbilde

Våre mest stilte spørsmål

Kan Fjordland fryses? Hjelp, maten er utgått på dato! Kan den fortsatt spises? Hvor har det blitt av favoritten min? Er Fjordland sunt? Her svarer vi på spørsmålene vi får oftest.

Artikkelbilde

Vil du jobbe hos oss?

Vi har et sammensatt arbeidsmiljø med blant annet kokker, ernæringsfysiologer, markedsførere, selgere og økonomer. Dette er med på å gjøre det både lærerikt, spennende og utviklende å jobbe hos oss.

Fjordland logo

Aktuelt

  • Produkter
  • Oppskrifter
  • Bærekraft
  • Om Fjordland
  • Artikler

Fjordland

  • Kontakt oss
  • Kontaktskjema
  • Reklamasjon
  • Vil du jobbe hos oss?
  • Fjordlands mediebank
  • Presse

Proff og Bedrift

  • Fjordland Proff
  • Ajour
  • TINE Partner
Fjordland logo
PersonvernerklæringInformasjonskapslerÅpenhetsloven
Meld deg på vårt nyhetsbrevFjordland FacebookFjordland InstagramFjordland Youtube