Fjordlands historie
Fjordlands vekst og eksistens er basert på nybrottsarbeid og innovasjon. Siden oppstart i 1994 har Fjordland lansert en rekke konsepter og produkter fordelt på flere varemerker.
Historisk oversikt over de viktigste hendelsene og lanseringene:
1994: Fjordland ble etablert av TINE
1994: Overtok ansvaret for merkevarene Brelett, Bremykt og grøt
1996: KOS kjølte desserter ble lansert
1997: Fjordland fersk pasta ble lansert
1997: De første Fjordland-middagene ble lansert
1998: Overtok ansvaret for det franske varemerket Yoplait i Norge
2001: Fjordland lanserer serveringsklare supper, skålretter og saus
2004: Marian Seafood ble fusjonert inn i Fjordland
2006: Yoplait Double 0 lanseres; smaksrik lettyoghurt med 0% fett, 0% tilsatt sukker og 30% mer frukt/bær.
2010: Første i Europa som tar i bruk skinpack-teknologi på skåler til ferdigmat
2013: Fjordland lanserer Bygglunsj, første på-farten mellommåltid basert på grøt
2013: Analyserapport fra Nofima og NIFES: Middag fra Fjordland er like næringsrik som tilsvarende hjemmelaget mat
2014: Fjordland kjøper opp 75% av aksjene i Matvarehuset og Transporty AS.
2014: Fjordland samler Fjordland Express, Lunsj og Supper i et konsept med felles slagkraftig og kjøpsutløsende design, nemlig Fjordland I SKÅL
2016: Fjordland kjøper aksjemajoriteten i Matlyst AS, Safari Næringsmidler AS og Fana Catering AS
2017: Litt Mat lanseres, en ny serie med mellommåltider
2018: Fjordland lanserer nyheten «Til Familien»
2019: Bremykt Flytende lanseres som eneste flytende variant på markedet som inneholder meierismør
2019: Yoplait Safari lanserer yoghurt med havre på klemmepose
2019: Fjordland i BOX lanseres
2020: LIBERTÉ – ny yoghurt lanseres i Norge
2021: Vegetarsatsing med nyhetene Thaigryte og Stroganoffgryte
2022: Fjordland lanserer indisk ferdigmat i samarbeid med Masala Magic
2022: Arne Brimi og Fjordland lanserer nye tradisjonsrike ferdigretter
2023:
2024:
Relaterte artikler
Se alleOm Fjordland
Gjennom våre dyktige og kunnskapsrike ansatte jobber vi hver dag mot vår visjon «Vi får Norge til å spise bedre». Vår rolle er å forenkle den norske hverdagen ved å tilby ferdiglagde måltider og måltidskomponenter.
Våre mest stilte spørsmål
Kan Fjordland fryses? Hjelp, maten er utgått på dato! Kan den fortsatt spises? Hvor har det blitt av favoritten min? Er Fjordland sunt? Her svarer vi på spørsmålene vi får oftest.
Vil du jobbe hos oss?
Vi har et sammensatt arbeidsmiljø med blant annet kokker, ernæringsfysiologer, markedsførere, selgere og økonomer. Dette er med på å gjøre det både lærerikt, spennende og utviklende å jobbe hos oss.