Grøtchips med parmesan
Grøt passer til så utrolig mye mer, enn med et dryss sukker og kanel. Her er oppskrift på tynne grøtchips, perfekt å dyppe i pesto, med en tynn skive ost eller spekeskinke på, eller som tilbehør til en rykende varm suppe.
![Grøtchips med parmesan](/oppskrifter/grotchips-med-parmesan/_/image/028d8ce1-4858-4f65-ab9c-964d56301ce0:1d323858d5dc1b01d0af3e47aaf2c3cb6c975b38/block-160-90/grotchips_parmesan.jpg?quality=80)
Porsjoner: Ca. 20 stk
Ingredienser
- ½ pk Fjordland Byggrøt
- 50 g fersk parmesan, finrevet
- ¼ ts salt
- 3 ss kaldt vann
- Ca. ½ ss sorte sesamfrø
- 1 ts tørket timian (evt. oregano)
- Bakepapir
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 100 °C, varmluft.
- Ha grøt, parmesan, salt og vann i en foodprosessor. Kjør sammen til en jevn og glatt masse.
- Sett en halv spiseskje med grøtmassen på bakepapirkledd stekebrett og smør ut til syltynne rundinger. Dryss over sesamfrø og timian.
- Stek alle brettene på likt, i ca. 45 minutter til chipsen er helt sprø. Steketid varierer fra ovn til ovn, så følg med! Avkjøles på papiret.
Tips:
Grøtchipsen passer som en liten snacks med for eksempel pesto eller salsa, til suppe, salat eller rett og slett til et glass med godt drikke.