Grøtchips med parmesan
FjordlandGrøt60 minGrøt passer til så utrolig mye mer, enn med et dryss sukker og kanel. Her er oppskrift på tynne grøtchips, perfekt å dyppe i pesto, med en tynn skive ost eller spekeskinke på, eller som tilbehør til en rykende varm suppe.
Ingredienser
2 porsjoner
½ pk | Byggrøt 1 porsjon |
---|---|
50 g | fersk parmesan, finrevet |
1 ts | tørket timian (evt. oregano) |
½ ss | sorte sesamfrø |
3 ss | kaldt vann |
¼ ts | salt |
2 stk | Bakeark til steking i ovn |
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 100 °C, varmluft.
- Ha grøt, parmesan, salt og vann i en foodprosessor. Kjør sammen til en jevn og glatt masse.
- Sett en halv spiseskje med grøtmassen på bakepapirkledd stekebrett og smør ut til syltynne rundinger. Dryss over sesamfrø og timian.
- Stek alle brettene på likt, i ca. 45 minutter til chipsen er helt sprø. Steketid varierer fra ovn til ovn, så følg med! Avkjøles på papiret.
Tips
Grøtchipsen passer som en liten snacks med for eksempel pesto eller salsa, til suppe, salat eller rett og slett til et glass med godt drikke.