Grøtchips med parmesan

Grøt passer til så utrolig mye mer, enn med et dryss sukker og kanel. Her er oppskrift på tynne grøtchips, perfekt å dyppe i pesto, med en tynn skive ost eller spekeskinke på, eller som tilbehør til en rykende varm suppe.

Grøtchips med parmesan

Porsjoner: Ca. 20 stk

Ingredienser
  • ½ pk Fjordland Byggrynsgrøt
  • 50 g fersk parmesan, finrevet
  • ¼ ts salt
  • 3 ss kaldt vann
  • Ca. ½ ss sorte sesamfrø
  • 1 ts tørket timian (evt. oregano)
  • Bakepapir
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 100 °C, varmluft.
  2. Ha grøt, parmesan, salt og vann i en foodprosessor. Kjør sammen til en jevn og glatt masse.
  3. Sett en halv spiseskje med grøtmassen på bakepapirkledd stekebrett og smør ut til syltynne rundinger. Dryss over sesamfrø og timian.
  4. Stek alle brettene på likt, i ca. 45 minutter til chipsen er helt sprø. Steketid varierer fra ovn til ovn, så følg med! Avkjøles på papiret.

Tips: 

Grøtchipsen passer som en liten snacks med for eksempel pesto eller salsa, til suppe, salat eller rett og slett til et glass med godt drikke.

Relaterte produkter