Høstgrøt med sopp
Fjordland Byggrynsgrøt har en mild smak med en myk konsistens og egner seg dermed svært godt til en høstgrøt, ala risotto.
Porsjoner: 1
Ingredienser
- 1 pk Fjordland Byggrynsgrøt
- 2 ss revet parmesan
- 3 ss blandet sopp, i små terninger eller strimler
- ½ rødløk i skiver
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss hakket frisk timian
- Litt salt og pepper
- Smør til steking
Fremgangsmåte:
- Varm opp grøten etter anvisning, rør inn parmesan.
- Stek sopp i en panne med litt smør, på sterk varme til det er gyllent.
- Tilsett løk og hvitløk, stek videre til løken så vidt er gjennomstekt.
- Fordel over grøten, dryss over timian og evt. litt ekstra revet parmesan.
Tips: Lag gjerne små munnfuller av høstgrøten til en litt annerledes tapas. Pynt med stekt sopp, rødløk og timian.