MENY

Høstgrøt med sopp

Fjordland Byggrynsgrøt har en mild smak med en myk konsistens og egner seg dermed svært godt til en høstgrøt, ala risotto.


Ingredienser til 1 porsjon:

  • 1 pk Fjordland Byggrynsgrøt
  • 2 ss revet parmesan
  • 3 ss blandet sopp, i små terninger eller strimler
  • ½ rødløk i skiver
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss hakket frisk timian
  • Litt salt og pepper
  • Smør til steking

Fremgangsmåte:

Varm opp grøten etter anvisning, rør inn parmesan. Stek sopp i en panne med litt smør, på sterk varme til det er gyllent. Tilsett løk og hvitløk, stek videre til løken så vidt er gjennomstekt. Fordel over grøten, dryss over timian og evt. litt ekstra revet parmesan.

Tips:

Lag gjerne små munnfuller av høstgrøten til en litt annerledes tapas. Pynt med stekt sopp, rødløk og timian.

Til denne retten brukte vi