
Høstgrøt med sopp
FjordlandGrøt30 minFjordland Byggrøt har en mild smak med en myk konsistens og egner seg derfor svært godt til en høstgrøt, ala risotto.
Ingredienser
1 porsjon
Smør til steking | |
Litt salt og pepper | |
1 ss | hakket frisk timian |
1 fedd | hvitløk |
½ rødløk | i skiver |
3 ss | blandet sopp, i små terninger eller strimler |
2 ss | revet parmesan |
1 pk | Byggrøt 1 porsjon |
Fremgangsmåte
- Varm opp grøten etter anvisning, rør inn parmesan.
- Stek sopp i en panne med litt smør, på sterk varme til det er gyllent.
- Tilsett løk og hvitløk, stek videre til løken så vidt er gjennomstekt.
- Fordel over grøten, dryss over timian og evt. litt ekstra revet parmesan.
Tips
Lag gjerne små munnfuller av høstgrøten til en litt annerledes tapas. Pynt med stekt sopp, rødløk og timian.