Risgrøt som dessert

En evig klassiker, og populær som hverdagsdessert hos barn, er risgrøt med rørte bær. Med bittelitt ekstra flid i presentasjonen er dette en dessert som er verdig de fleste anledninger.

Fjordland Risgrøt blir raskt en delikat dessert hvis du blander den med krem og legger den lagvis med rørte bær og hakkede nøtter.
Ingredienser
  • Fjordland Risgrøt
  • Krem (pisket)
  • Bær etter ønske
  • Eventuelt sukker eller annen søtning
  • Hakkede nøtter (f.eks. mandler)
Fremgangsmåte:
  1. Bland Fjordland Risgrøt med pisket krem. Smak deg fram til en konsistens du liker. Visse fordeler skal tross alt kokken ha.
  2. Lag rørte bær av de bærene du liker aller best, og tilsett sukker eller annen søtning etter behov. Husk at melk har naturlig søthet, så la gjerne de rørte bærene være på den friske siden.
  3. For å få finishen opp på restaurantnivå, kan du imponere med å tilsette litt hakkede nøtter. Rister du nøttene, får du frem smaken enda bedre, og desserten får en ekstra «krønsj» eller tyggemotstand.
  4. Og voila, så har du en dessert som burde bli en slager på de fleste middagsbord. Velbekomme!

Tips: Hvis du ikke vil, eller har tid til å lage riskrem selv kan du bruke KOS Riskrem

Til denne oppskriften brukes Fjordland risgrøt: