Risgrøt som dessert
FjordlandGrøt30 minEn evig klassiker, og populær som hverdagsdessert hos barn, er risgrøt med rørte bær. Med bittelitt ekstra flid i presentasjonen er dette en dessert som er verdig de fleste anledninger.
Ingredienser
3 porsjoner
1 stk | Risgrøt 1 porsjon |
---|---|
Krem (pisket) | |
Hakkede nøtter (f.eks. mandler) | |
Eventuelt sukker eller annen søtning | |
Bær etter ønske |
Fremgangsmåte
- Bland Fjordland Risgrøt med pisket krem. Smak deg fram til en konsistens du liker. Visse fordeler skal tross alt kokken ha.
- Lag rørte bær av de bærene du liker aller best, og tilsett sukker eller annen søtning etter behov. Husk at melk har naturlig søthet, så la gjerne de rørte bærene være på den friske siden.
- For å få finishen opp på restaurantnivå, kan du imponere med å tilsette litt hakkede nøtter. Rister du nøttene, får du frem smaken enda bedre, og desserten får en ekstra «krønsj» eller tyggemotstand.
- Og voila, så har du en dessert som burde bli en slager på de fleste middagsbord. Velbekomme!
Tips
Hvis du ikke vil, eller har tid til å lage riskrem selv kan du bruke KOS Riskrem (klar til servering rett fra kjøleskapet).