
Q&A – Yoplait KVARG
Her finner du spørsmål og svar for Yoplait KVARG.
-
Hva er kvarg?
Kvarg er en ferskost. Yoplait KVARG er som en tykk gresk yoghurt med et høyt innhold av protein.
Yoplait KVARG er laget av norsk melk som er syrnet med melkesyrebakterier og deretter konsentrert. Vi bruker nesten to og en halv liter melk når vi lager en liter kvarg, og derfor får den et naturlig høyt innhold av protein.
Yoplait KVARG har et naturlig innhold av sukker fra melk, frukt og bær, og så tilsetter vi litt sukker for smakens skyld. Yoplait KVARG er helt uten kunstig søtning.
Vår kvarg har en rund og god smak, og en fløyelsmyk og fyldig konsistens. Yoplait KVARG inneholder lite fett, og er i tillegg laktosefri.
-
Hvorfor skal man velge kvarg fremfor yoghurt?
Kvarg er kjent for å ha et høyere proteinnivå sammenlignet med tradisjonell yoghurt. Grunnen til det er at vi bruker nesten 2,5 l melk når vi lager 1 liter Yoplait KVARG, og derfor får den et naturlig høyt innhold av protein. Yoplait KVARG produseres med norsk melk fra Gudbrandsdalsområdet, og etter syrning med melkesyrebakterier så oppkonsentreres kvargen. Kvargen vår får derfor en fløyelsmyk og fyldig konsistens. Yoplait KVARG er rett og slett en enkel måte å få i seg smart og velsmakende påfyll på.
-
Hvor kommer frukt og bær fra?
Fruktene og bærene kommer fra hele verden, avhengig av hvor vi får tak i den beste frukten året gjennom. De går gjennom en omfattende kvalitetskontroll for å sikre høy kvalitet, hver gang.
-
Hvorfor er det viktig med mye protein?
Protein er blant annet nødvendig for å vedlikeholde og bygge muskelmasse, som del av et variert kosthold og en sunn livsstil. Proteinbehov varierer i forhold til kroppsvekt og aktivitetsnivå, fra ca. 1-2 g protein per kg kroppsvekt/dag. Mange forbrukere ønsker smakfulle, enkle og proteinrike alternativer i butikken og det leverer Yoplait KVARG på. For en person som veier ca. 70 kg og trenger 70 g protein per dag får man dekket ca. 20 % av proteinbehovet gjennom en porsjon Yoplait KVARG (210 g Kvarg = 16 g protein).
-
Kommer melken fra Norge?
Ja, Yoplait produseres i Norge med norsk melk, som er kjent for å holde høy kvalitet. Melken kommer fra omkringliggende gårder i Gudbrandsdalen.
-
Er Yoplait KVARG laktosefri?
Yoplait KVARG er laget med norsk melk og den er laktosefri.
I Yoplait KVARG er melkesukkeret (laktosen) spaltet. Vi benytter laktase for å spalte laktose. Produktet egner seg svært godt for personer med laktoseintoleranse.
-
Hvor mye protein?
Yoplait KVARG inneholder 7,7 gram protein per 100 gram og 16 gram protein per porsjon à 210 gram. Nesten 40 % av energien i Yoplait KVARG kommer fra protein som gjør det til et proteinrikt produkt.
-
Hvilket søtstoff benyttes i Kvarg?
Yoplait KVARG har et naturlig innhold av sukker fra melk, frukt og bær, og så tilsetter vi litt sukker for smakens skyld. Yoplait KVARG er helt uten kunstig søtning.