Vinner av "Sunnere Produkter 2023"

Fjordland til topps for arbeid med gode og smakfulle fiskeretter! Som en del av Intensjonsavtalens arbeid, har Fjordland satset på fisk over flere år. Dette ble nylig belønnet med 1. plass i kåringen Intensjonsavtalens utmerkelser, kategorien Sunne Produkter og påskjønnelse fra Helse- og omsorgsdepartement.

Fjordland er vinner av Intensjonsavtalens Utmerkelser – Sunnere Produkter 2023

Representanter fra Fjordland AS sammen med helseminister Ingvild Kjerkol.
Fra venstre: Elin Brunsdon - prosjektleder, Hanne Guro Lund - fagsjef for ernæring og bærekraft, Ingvild Kjerkol, helseminister, Trine Cecilie Aardal - kvalitetssjef og John Andre Fjellstad Storebø, markedssjef. Foto: Anna Maria Karlsen

_______

Matbransjen i Norge samarbeider med helsemyndighetene om å gjøre nordmenns kosthold sunnere gjennom Intensjonsavtalen. Prisen i kategorien Sunnere produkter ble i år tildelt Fjordland som gjennom flere år har jobbet aktivt for å fremme fiskekonsumet blant norske forbrukere. Til tross for nedgang i fiskekonsumet nasjonalt, har Fjordland, gjennom dedikert innsats og innovasjonsarbeid, oppnådd suksess med fiskebaserte ferdigretter.

Fiskekonsumet i Norge har opplevd nedadgående trend, men Fjordland har gått mot strømmen ved å tilby en rekke lettvinte og velsmakende fiskeretter til norske forbrukere. I perioden fra 2015 til 2022 har Fjordland opplevd økning i både volum og antall retter. Denne suksessen har ikke bare styrket Fjordland sin posisjon som en ledende aktør innen ferdigmat, men har også innvirket positivt på måloppnåelsen i Intensjonsavtalen.

Forbrukerinnsikt viser at det norske publikum ønsker å inkludere fisk i kostholdet sitt, men at mange synes det er vanskelig å lykkes med fiskeretter. Fjordland har lyttet til forbrukernes behov. Med en bred portefølje av fiskeretter tilbyr Fjordland mangfoldige smaksopplevelser. Sortimentet omfatter både tradisjonelle fiskeretter og mer moderne varianter, slik at det er noe for enhver smak.

Fjordland artikkel laksefilet.jpg

Administrerende direktør, André Gobel, i Fjordland, uttaler:
"Vi er stolte av å bli anerkjent for vårt arbeid. Sammen med våre kunder har vi alltid vært opptatt av å tilby et bredt spekter av kvalitetsprodukter som møter forbrukernes behov. Denne utmerkelsen er en bekreftelse på at også fisk og ferdigmat hører sammen".

Fjordlands suksesshistorie er et eksempel på bransjeledelse og innovasjon. Fisk var med i utviklingen av porteføljen allerede fra selskapets start i 1995. Nå, snart 30 år senere, har porteføljen vokst og Fjordland har blitt en viktig pådriver for mer fisk, og et variert kosthold i hverdagen med sine tidsbesparende middagsretter.

Med en bred portefølje av fiskeretter tilbyr Fjordland mangfoldige smaksopplevelser. Sortimentet omfatter både tradisjonelle fiskeretter og mer moderne varianter, slik at det er noe for enhver smak. Å lykkes med fiskeretter i hverdagen har aldri vært enklere!

Juryen vurderer dette som et bra tiltak som bidrar til at flere spiser mer fisk. Dette er vi stolte over, og ser frem til videre arbeid med gode og smaksrike retter til det norske folk.