‌
‌
‌
‌
‌

Kuttede korn har gjort havregrøten både sunnere og bedre

Bruksområdene er mange, vi gir deg enkle tips til hvordan du kan bruke rester av havregrøt.

Havregrøt fra valsede lettkokte gryn er godt, men langtidskokt grøt av kuttet havre befinner seg i en annen smaksliga. Kuttet havre er havrekorn delt i to istedenfor presset flate til havregryn. Når kornene ikke valses, kommer den opprinnelige, nøtteaktige smaken bedre frem og grøten får mer tyggemotstand. Vi koker den kuttede havren med melk og tilsetter kun litt salt. Resultatet er en ren nytelse for alle som er glade i grøt.

Havregrøt til en eller flere

Se alle

Havregrøt 1 porsjon

fjordland, 370 g

Havregrøt stor pose 2kg

fjordland, 2000 g

 

En kilde til kostfiber og protein

Havregrøt fra Fjordland er en fin måte å spise en porsjon fullkorn på. Havregrøten byr også på proteiner: 100 gram havregrøt gir anstendige 4,7 gram protein, og er et måltid som metter godt. Som en del av et variert kosthold og en sunn livsstil er proteiner viktige for å opprettholde muskelmasse og benbygning. Spis havregrøten som den er, eller server med det du ønsker av topping og tilbehør.


Rester av havregrøt kan brukes til så mangt

Ble det litt grøt igjen, så er det kanskje nok til enda et raskt, lite måltid? Her får du noen enkle tips:

Kald havregrøt i matboksen

Med ferdiglaget havregrøt, Cottage Cheese og druer har du en supergod variant du enkelt kan pakke med deg som et lite mellommåltid på jobb eller skole. Bland havregrøt sammen med Cottage Cheese, litt honning og druer delt i to. Ha det i en tett boks med lokk.

Grøt med appelsintopping

Topp grøten med appelsiner, lønnesirup eller honning og frisk mynte. Du kan også blande inn litt vaniljeyoghurt, og vips har du en fristende dessert!

Grøt to go

Finn frem et glass, eller en kopp med lokk. Ha ønsket syltetøy i bunnen, bland kald havregrøt med vaniljeyoghurt i et forhold på 70/30 og fyll opp. Topp det hele med granola og tørkede bær, nøtter eller hva du liker og har i skapet.

Oppskrifter

Se alle
Fjordland Havregrøtvafler
Grøt30-45 min

Havregrøtvafler

Havregrøt – søt uten sukker
Grøt10 min

Søt havregrøt uten sukker

Havregrøt med sjokolade og nøtter.
Grøt15 min

Sjokoladedrøm havregrøt

Havregrøt med Cottage cheese
Grøt15 min

Havregrøt med Cottage cheese

Relaterte artikler

Se alle
Artikkelbilde

Grøten som bygde Norge, er tilbake på bordet for fullt

Vi gir deg tipsene til hvordan du gjør byggrøten ekstra spennende!

Artikkelbilde

Mange mener at den ferdigkokte risgrøten, er den beste

Vi har gjort jobben for deg!

Artikkelbilde

Bruker Fjordland norsk bygg?

I Fjordland benytter vi norske råvarer der det lar seg gjøre. Dette gjelder også i rettene der vi bruker byggryn, og da er det byggryn fra Skjåk som gjelder. Her forteller vi deg hvorfor.

Artikkelbilde

Det er godt å bare få det servert

Mange tenker at hjemmelaget mat er det sunneste og beste alternativet. Men hva skjer med ferdigmat når den utvikles av kokker, tilberedes med norske råvarer og det stilles krav til både næringsinnhold og kvalitetssikring? Vi serverer deg svar på mange av fordommene mot ferdigmat.

Fjordland logo

Aktuelt

  • Produkter
  • Oppskrifter
  • Bærekraft
  • Om Fjordland
  • Artikler

Fjordland

  • Kontakt oss
  • Kontaktskjema
  • Reklamasjon
  • Vil du jobbe hos oss?
  • Fjordlands mediebank
  • Presse

Proff og Bedrift

  • Fjordland Proff
  • Ajour
  • TINE Partner
Fjordland logo
PersonvernerklæringInformasjonskapslerÅpenhetsloven
Meld deg på vårt nyhetsbrevFjordland FacebookFjordland InstagramFjordland Youtube