Kuttede korn har gjort havregrøten både sunnere og bedre
Bruksområdene er mange, vi gir deg enkle tips til hvordan du kan bruke rester av havregrøt.
Havregrøt fra valsede lettkokte gryn er godt, men langtidskokt grøt av kuttet havre befinner seg i en annen smaksliga. Kuttet havre er havrekorn delt i to istedenfor presset flate til havregryn. Når kornene ikke valses, kommer den opprinnelige, nøtteaktige smaken bedre frem og grøten får mer tyggemotstand. Vi koker den kuttede havren med melk og tilsetter kun litt salt. Resultatet er en ren nytelse for alle som er glade i grøt.
Havregrøt til en eller flere
Se alle
En kilde til kostfiber og protein
Havregrøt fra Fjordland er en fin måte å spise en porsjon fullkorn på. Havregrøten byr også på proteiner: 100 gram havregrøt gir anstendige 4,7 gram protein, og er et måltid som metter godt. Som en del av et variert kosthold og en sunn livsstil er proteiner viktige for å opprettholde muskelmasse og benbygning. Spis havregrøten som den er, eller server med det du ønsker av topping og tilbehør.
Rester av havregrøt kan brukes til så mangt
Ble det litt grøt igjen, så er det kanskje nok til enda et raskt, lite måltid? Her får du noen enkle tips:
Kald havregrøt i matboksen
Med ferdiglaget havregrøt, Cottage Cheese og druer har du en supergod variant du enkelt kan pakke med deg som et lite mellommåltid på jobb eller skole. Bland havregrøt sammen med Cottage Cheese, litt honning og druer delt i to. Ha det i en tett boks med lokk.
Grøt med appelsintopping
Topp grøten med appelsiner, lønnesirup eller honning og frisk mynte. Du kan også blande inn litt vaniljeyoghurt, og vips har du en fristende dessert!
Grøt to go
Finn frem et glass, eller en kopp med lokk. Ha ønsket syltetøy i bunnen, bland kald havregrøt med vaniljeyoghurt i et forhold på 70/30 og fyll opp. Topp det hele med granola og tørkede bær, nøtter eller hva du liker og har i skapet.
Oppskrifter
Se alleRelaterte artikler
Se alleGrøten som bygde Norge, er tilbake på bordet for fullt
Vi gir deg tipsene til hvordan du gjør byggrøten ekstra spennende!
Mange mener at den ferdigkokte risgrøten, er den beste
Vi har gjort jobben for deg!
Bruker Fjordland norsk bygg?
I Fjordland benytter vi norske råvarer der det lar seg gjøre. Dette gjelder også i rettene der vi bruker byggryn, og da er det byggryn fra Skjåk som gjelder. Her forteller vi deg hvorfor.
Det er godt å bare få det servert
Mange tenker at hjemmelaget mat er det sunneste og beste alternativet. Men hva skjer med ferdigmat når den utvikles av kokker, tilberedes med norske råvarer og det stilles krav til både næringsinnhold og kvalitetssikring? Vi serverer deg svar på mange av fordommene mot ferdigmat.