Fjordland logo

Det er godt å bare få det servert

Mange tenker at hjemmelaget mat er det sunneste og beste alternativet. Men hva skjer med ferdigmat når den utvikles av kokker, tilberedes med norske råvarer og det stilles krav til både næringsinnhold og kvalitetssikring? Vi serverer deg svar på mange av fordommene mot ferdigmat.

Fjordland – like næringsrikt som hjemmelaget 

Analyser viser at Fjordland-rettene gir deg tilstrekkelig med energi, protein, fett, karbohydrater, vitaminer og mineraler. Matforskningsinstituttet Nofima konkluderer med at en Fjordland-middag er like næringsrik som hjemmelaget middag. På bakgrunn av næringsinnhold og retter som passer hele måltidsdøgnet, kan man fint spise Fjordland hver dag. Skal du likevel få full pott i løpet av en uke, velger du gjerne fisk to ganger og varierer mellom grønnsaker. 

Fjordland retter – like næringsrikt som hjemmelaget mat.Fjordland retter – like næringsrikt som hjemmelaget mat.

«Matforskningsinstituttet Nofima konkluderer med at en Fjordland-middag er like næringsrik som hjemmelaget middag.»

– Matforskningsinstituttet Nofima

Norske råvarer er kvalitetsvarer 

Kvalitet og norske råvarer er viktig for oss, og derfor bruker vi bare norsk kjøtt og fisk i produktene våre. Hvitlaksen i fiskebollene derimot skal få svømme utenfor norsk sokkel om de føler for det, men fiskebollene lages på Averøy. Alt av grønnsaker og korn er også hentet fra norske gårder så langt det lar seg gjøre, mens noen ingredienser, for eksempel jasminrisen, er best importert fra Kina.

Byggkornet i grøten vår males hos Ofossen Mølle i Skjåk.Byggkornet i grøten vår males hos Ofossen Mølle i Skjåk.

Grønnsaker på rettens premisser 

Fjordland har et bredt spekter av retter, der vi forsøker å inkludere så mye grønnsaker som mulig. Noen har mer, som Chilimac med hele 62 %, og andre retter har naturligvis mindre. Om du ønsker, kan du gjerne legge til ekstra grønnsaker til Fjordland-rettene. 

Vi bruker mye rotgrønnsaker i rettene våre. Både fordi de holder så høy kvalitet, er norske og populære, og ikke minst fordi de egner seg så godt i mange av middagene våre.

Vår holdning til nøkkelhull 

Mange av rettene fra Fjordland er under nøkkelhullkravet for salt. Jobben vi har gjort for å redusere saltet kan du lese mer om her. Flere av rettene inneholder også grønnsaksmengden som skal til for å merkes med nøkkelhull, men for oss går aldri nøkkelhullet på bekostning av smak. Ønsker du å velge nøkkelhullsmerkede produkter har vi mange gode alternativ du kan lese mer om her. Det inkluderer blant annet Havregrøt, Byggrøt og Kyllingbryst med urtesaus
  

Slik beholdes kvaliteten og næringsstoffene

For å ivareta kvalitet og holdbarhet bruker vi en teknikk som er anerkjent av kokker over hele verden. Produksjonsmetoden kalles sous vide, og er en form for varmebehandling. Den er smart og enkel og innebærer gode råvarer, en vakuumeringspose, vann og riktig temperatur – en super måte å forhindre at smak og næringsstoffer går tapt i prosessen. 
  

Norges største kjøkken 

Målet vårt er å lage så sunn og god mat som mulig. Det strekker vi oss etter både når vi forbedrer produkter vi allerede har, og når vi kokkelerer frem nye. Våre kokker har til sammen årevis av erfaring fra flere av landets beste restauranter. Sammen med ernæringsrådgiver jobber de hele tiden med å få frem de rette smakene, og ingenting overlates til tilfeldighetene når produksjonen skal settes i gang. Alt for å servere deg et skikkelig og godt måltid, fra Norges kanskje største kjøkken.

Det er godt å bare få det servert.