Grøtboller

Har du noen gang laget søt hvetebakst med grøt? Ikke? Det er vel verdt et forsøk, for det er nemlig utrolig saftig, som disse bollene med Byggrynsgrøt, toppet med syrlig sitronglasur og granola.

Grøtboller

Porsjoner: Ca. 20 boller

Ingredienser
  • 740 g Fjordland Byggrynsgrøt (2 pakker)
  • 4 dl lettmelk
  • 50 g Bremykt Original
  • 1 pk fersk gjær
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • Ca. 950 g hvetemel
  • 1 egg til pensling
  • 3 ss melk til pensling
  • Ca. 3 dl melis
  • Litt vann og presset sitron
  • Granola etter ønske
Fremgangsmåte:
  1. Ha grøten i en bakebolle.
  2. Smelt smør, varm opp melken til 37 °C. Rør ut gjæren i litt av den lunkne væsken og bland inn resten av melken og smøret, hell det over grøten. Rør eller elt det godt sammen med bakepulver, sukker og kardemomme.
  3. Tilsett litt og litt mel til du har en smidig, litt klissete deig. Dekk til med plastfolie og sett til heving på et lunt sted, til dobbel størrelse.
  4. Ha litt mel på bakebordet, rull deigen raskt ut og del i 20 emner. Trill til runde boller og sett på smurt eller bakepapirkledd stekebrett. Dekk til med plastfolie, etterhev bollene ca. 20 minutter.
  5. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
  6. Visp sammen egg og melk, pensle bollene og stek de på midterste rille, 10-12 minutter til de er gylne. Dersom du banker lett på dem skal du høre en hul lyd. Avkjøles på rist.
  7. Bland sammen melis, vann og presset sitron til en tykk glasur. Ha over bollene sammen med et dryss granola.

Produkt brukt i oppskriften: