Grøtboller
FjordlandGrøt60 minHar du noen gang laget søt hvetebakst med grøt? Ikke? Det er vel verdt et forsøk, for det er nemlig utrolig saftig, som disse bollene med Byggrøt, toppet med syrlig sitronglasur og granola.
Ingredienser
Ca. 20 porsjoner
Granola etter ønske | |
Litt vann og presset sitron | |
ca. 3 dl | melis |
3 ss | melk til pensling |
1 egg | til pensling |
950 g | hvetemel |
1 ts | malt kardemomme |
100 g | sukker |
1 ts | bakepulver |
1 pk | fersk gjær |
50 g | Bremykt Original |
4 dl | lettmelk |
2 pakker | Byggrøt 1 porsjon |
Fremgangsmåte
- Ha grøten i en bakebolle.
- Smelt smør, varm opp melken til 37 °C. Rør ut gjæren i litt av den lunkne væsken og bland inn resten av melken og smøret, hell det over grøten. Rør eller elt det godt sammen med bakepulver, sukker og kardemomme.
- Tilsett litt og litt mel til du har en smidig, litt klissete deig. Dekk til med plastfolie og sett til heving på et lunt sted, til dobbel størrelse.
- Ha litt mel på bakebordet, rull deigen raskt ut og del i 20 emner. Trill til runde boller og sett på smurt eller bakepapirkledd stekebrett. Dekk til med plastfolie, etterhev bollene ca. 20 minutter.
- Forvarm stekeovnen til 225 °C.
- Visp sammen egg og melk, pensle bollene og stek de på midterste rille, 10-12 minutter til de er gylne. Dersom du banker lett på dem skal du høre en hul lyd. Avkjøles på rist.
- Bland sammen melis, vann og presset sitron til en tykk glasur. Ha over bollene sammen med et dryss granola.
Tips
Denne oppskriften gir deg ca. 20 stk Grøtboller. Toppingen er valgfri, men du kan også velge andre toppinger som f.eks bare melisglasur, smeltet sjokolade eller smøre på litt sjokoladepålegg. Moro for barna!