Crispy byggrynsknekkebrød
FjordlandGrøt80 minByggrøt passer perfekt som utgangspunkt for skikkelig gode og crispy knekkebrød. Her er en variant med solsikkefrø, gresskarkjerner og sesamfrø.
Ingredienser
Ca 60 små knekkebrød porsjoner
Litt blandede frø og kjerner til topping | |
½ ts | salt |
1 dl | havrekli |
1 dl | sesamfrø |
1 dl | gresskarkjerner |
2 dl | solsikkefrø |
½ dl | Bremykt, smeltet |
2 pakker | Byggrøt 1 porsjon |
Fremgangsmåte
- Forvarm stekeovnen til 150 °C, varmluft.
- Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle, fordel deigen på 3 bakepapirkledde stekebrett. Bruk en litt stor skje til å smøre et tynt lag utover brettene. Her gjelder det å være tålmodig. Når all deigen er fordelt, dryss over litt ekstra frø og kjerner.
- Sett alle stekebrettene inn i ovnen på likt. Pass på at det er luft mellom hvert brett.
- Stek i 10 minutter, ta ut brettene og del i små ruter (gjerne 4*5) med ett pizzahjul eller kniv. Sett brettene inn i ovnen igjen.
- Bytt plass på brettene etter ca. 20 minutter. Gjenta dette en gang til. Total steketid er ca. 50 minutter. Her vil steketiden variere etter hvor tykke knekkebrødene er og type ovn. Er det blødt på midten, la de stå lengre, dekk evt. til med bakepapir slik at knekkebrødene ikke blir for mørke. Følg med!
- Avkjøles på rist.
Tips
Dryss gjerne over litt flaksalt, parmesan, mandler eller hasselnøtter hvis du ønsker å variere toppingen. Dypp skjeen av og til i et glass med kaldt vann, da blir det litt lettere å smøre deigen utover.