MENY

Crispy byggrynsknekkebrød med frø og kjerner

Byggrynsgrøt passer perfekt som utgangspunkt for skikkelig gode og crispy knekkebrød. Her er en variant med solsikkefrø, gresskarkjerner og sesamfrø.


(ca. 60 små knekkebrød)

Ingredienser:

2 pk (740 g) Fjordland Byggrynsgrøt

½ dl Bremykt, flytende

2 dl solsikkefrø

1 dl gresskarkjerner

1 dl sesamfrø

1 dl havrekli

½ ts salt

Litt blandede frø og kjerner til topping

Bakepapir

 

Fremgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 150 °C, varmluft.  

Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle, fordel deigen på 3 bakepapirkledde stekebrett. Bruk en litt stor skje til å smøre et tynt lag utover brettene. Her gjelder det å være tolmodig. Når all deigen er fordelt, dryss over litt ekstra frø og kjerner.

Sett alle stekebrettene inn i ovnen på likt. Pass på at det er luft mellom hvert brett.  

Stek i 10 minutter, ta ut brettene og del i små ruter (gjerne 4*5) med ett pizzahjul eller kniv. Bytt plass på brettene etter ca. 20 minutter. Gjenta dette en gang til. Total steketid er ca. 50 minutter. Her vil steketiden variere etter hvor tykke knekkebrødene er og type ovn. Er det blødt på midte, la de stå lengre, dekk evt. til med bakepapir slik at knekkebrødene ikke blir for mørke. Følg med!

Avkjøles på rist.

 

Tips:

Dryss gjerne over litt flaksalt, parmesan, mandler eller hasselnøtter hvis du ønsker å variere toppingen.

Dypp skjeen av og til i et glass med kaldt vann, da blir det litt lettere å smøre deigen utover.

Til denne retten kan du bruke