‌
‌
‌
‌
‌
  1. Oppskrifter
  2. Byggrynsknekkebrod

Crispy byggrynsknekkebrød med frø og kjerner

Crispy byggrynsknekkebrød

FjordlandGrøt80 min

Byggrøt passer perfekt som utgangspunkt for skikkelig gode og crispy knekkebrød. Her er en variant med solsikkefrø, gresskarkjerner og sesamfrø.

Ingredienser

Ca 60 små knekkebrød porsjoner

Litt blandede frø og kjerner til topping
½ tssalt
1 dlhavrekli
1 dlsesamfrø
1 dlgresskarkjerner
2 dlsolsikkefrø
½ dlBremykt, smeltet
2 pakkerByggrøt 1 porsjon

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 150 °C, varmluft.
  2. Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle, fordel deigen på 3 bakepapirkledde stekebrett. Bruk en litt stor skje til å smøre et tynt lag utover brettene. Her gjelder det å være tålmodig. Når all deigen er fordelt, dryss over litt ekstra frø og kjerner.
  3. Sett alle stekebrettene inn i ovnen på likt. Pass på at det er luft mellom hvert brett.
  4. Stek i 10 minutter, ta ut brettene og del i små ruter (gjerne 4*5) med ett pizzahjul eller kniv. Sett brettene inn i ovnen igjen.
  5. Bytt plass på brettene etter ca. 20 minutter. Gjenta dette en gang til. Total steketid er ca. 50 minutter. Her vil steketiden variere etter hvor tykke knekkebrødene er og type ovn. Er det blødt på midten, la de stå lengre, dekk evt. til med bakepapir slik at knekkebrødene ikke blir for mørke. Følg med!
  6. Avkjøles på rist.

Tips

Dryss gjerne over litt flaksalt, parmesan, mandler eller hasselnøtter hvis du ønsker å variere toppingen. Dypp skjeen av og til i et glass med kaldt vann, da blir det litt lettere å smøre deigen utover.

Relaterte oppskrifter

Se alle
Grøtmuffins med gresk yoghurt og skogsbær
Grøt60 min

Grøtmuffins med gresk yoghurt og skogsbær

Grøtchips med parmesan
Grøt60 min

Grøtchips med parmesan

Grøtboller
Grøt60 min

Grøtboller

Fjordland Grøtbowl
Grøt15 min

Grøtbowl

Fjordland logo

Dette trenger du

Byggrøt 1 porsjon

Byggrøt 1 porsjon

fjordland, 370 g

Aktuelt

  • Produkter
  • Oppskrifter
  • Bærekraft
  • Om Fjordland
  • Artikler

Fjordland

  • Kontakt oss
  • Kontaktskjema
  • Reklamasjon
  • Vil du jobbe hos oss?
  • Fjordlands mediebank
  • Presse

Proff og Bedrift

  • Fjordland Proff
  • Ajour
  • TINE Partner
Fjordland logo
PersonvernerklæringInformasjonskapslerÅpenhetsloven
Meld deg på vårt nyhetsbrevFjordland FacebookFjordland InstagramFjordland Youtube