Grøtmuffins med gresk yoghurt og skogsbær
FjordlandGrøt60 minGrøtmuffins er en perfekt start på en avslappende dag eller når du har lyst på noe ekstra godt i matpakken. Muffinsene har en litt fast konsistens, med en saftig smak av Byggrøt og bær.
Ingredienser
24 stk porsjoner
Litt friske bær og melis til pynt | |
400 g | skogsbærblanding (frossen) |
2 ts | bakepulver |
2 dl | hvetemel |
1 ss | chiafrø |
1 dl | Gresk yoghurt |
1 dl | lønnesirup |
50 g | Bremykt Original, smeltet |
2 store | egg |
2 pakker | Byggrøt 1 porsjon |
Fremgangsmåte
- Forvarm stekeovnen til 180 °C.
- Ha egg, lønnesirup og yoghurt i en stor bolle, pisk godt sammen for hånd.
- Tilsett resten av ingrediensene, vend inn 350 gram bær til slutt (spar de resterende 50 gram til senere).
- Sett muffinsformer i ett muffinsbrett, fyll røre nesten helt opp til kanten på formene. Dryss over resten av bærene.
- Muffinsene stekes på midterste rille ca. 45 min. Muffinsene hever seg over kanten og synker deretter mot slutten av steketiden. Test med en kakepinne på kanten av en muffins, når det ikke henger deig igjen, er de ferdigstekte. Avkjøles på rist.
- Pynt med friske bær og ett lett dryss melis.
Tips
Her kan man fint variere med ulike typer bær som for eksempel blåbær, bringebær eller kirsebær.