MENY

Grøtmuffins med gresk yoghurt og skogsbær

Grøtmuffins er en perfekt start på en avslappende dag eller når du har lyst på noe ekstra godt i nisteboksen. Muffinsene har en litt fast konsistens, med en saftig smak av byggrynsgrøt og bær.


(Ca. 24 stk)

Ingredienser:

2 pk (740 g) Fjordland Byggrynsgrøt

2 store egg

50 g Bremykt Original, smeltet

1 dl lønnesirup

1 dl Yoplait Gresk Yoghurt med sitron

1 ss chiafrø

2 dl hvetemel  

2 ts bakepulver

400 g skogsbærblanding (frossen)  

Hold av ca. 50 g bær til å drysse over muffinsene før steking

Litt friske bær og melis til pynt

 

Utstyr:

Muffinsformer (middels store)

Muffinsbrett

 

Fremgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 180 °C.

Ha egg, lønnesirup og yoghurt i en stor bolle, pisk godt sammen for hånd. Tilsett resten av ingrediensene, vend inn bær til slutt. Sett muffinsformer i ett muffinsbrett, fyll røre nesten helt opp til kanten på formene. Dryss over resten av bærene. Stekes på midterste rille ca. 45 min. Muffinsene hever seg over kanten og synker deretter mot slutten av steketiden. Test med en kakepinne på kanten av en muffins, når det ikke henger deig igjen, er de ferdigstekte. Avkjøles på rist. Pynt med friske bær og ett lett dryss melis.

 

Tips:

Her kan man fint variere med ulike typer bær som for eksempel bare blåbær, bringebær eller kirsebær. 

Til denne retten kan du bruke