
Hjemmelaget Rømmegrøt
FjordlandGrøt10-15 minI Fjordland lager vi rømmegrøt på tradisjonelt vis. Ved hjelp av ekte seterrømme, melk og kulturmelk får grøten sin fløyelsmyke konsistens og milde smak. Ønsker du å lage like god rømmegrøt som Fjordland? Vi har ingen hemmelige ingredienser og deler mer enn gjerne oppskriften med deg.
Ingredienser
4 porsjoner
¾ ts | salt |
---|---|
150 g | hvetemel |
600 g | seterrømme |
6 dl | helmelk |
Litt kulturmelk |
Fremgangsmåte
- Kok rømmen under lokk i 2 minutter.
- Rør inn halvparten av melet. Rør kraftig, så smøret kommer frem. Skum av litt av smøret og ha det til servering av grøten.
- Rør i resten av melet, og spe med melken og kulturmelken. Kok grøten i ca 5 minutter. Smak den til med salt.
- Serveres med smøret som du har skummet av, sukker og kanel. Smaker selvsagt godt sammen med spekemat.