‌
‌
‌
‌
‌
  1. Oppskrifter
  2. Hjemmelaget rommegrot

Fjordland Rømmegrøt

Hjemmelaget Rømmegrøt

FjordlandGrøt10-15 min

I Fjordland lager vi rømmegrøt på tradisjonelt vis. Ved hjelp av ekte seterrømme, melk og kulturmelk får grøten sin fløyelsmyke konsistens og milde smak. Ønsker du å lage like god rømmegrøt som Fjordland? Vi har ingen hemmelige ingredienser og deler mer enn gjerne oppskriften med deg.

Ingredienser

4 porsjoner

¾ tssalt
150 ghvetemel
600 gseterrømme
6 dlhelmelk
Litt kulturmelk

Fremgangsmåte

  1. Kok rømmen under lokk i 2 minutter.
  2. Rør inn halvparten av melet. Rør kraftig, så smøret kommer frem. Skum av litt av smøret og ha det til servering av grøten.
  3. Rør i resten av melet, og spe med melken og kulturmelken. Kok grøten i ca 5 minutter. Smak den til med salt.
  4. Serveres med smøret som du har skummet av, sukker og kanel. Smaker selvsagt godt sammen med spekemat.

Relaterte oppskrifter

Se alle
Rømmegrøt med spekemat
Grøt20 min

Rømmegrøt med spekemat

Rømmegrøt med revet brunost, bringebær og fiken
Grøt20-30 min

Rømmegrøt med revet brunost, bringebær og fiken

Rømmegrøt med multer og lefser
Grøt15 min

Rømmegrøt med multer og lefser

Barsking - Havregrøt med sprøstekt bacon
Grøt20 min

Barsking

Fjordland logo

Aktuelt

  • Produkter
  • Oppskrifter
  • Bærekraft
  • Om Fjordland
  • Artikler

Fjordland

  • Kontakt oss
  • Kontaktskjema
  • Reklamasjon
  • Vil du jobbe hos oss?
  • Fjordlands mediebank
  • Presse

Proff og Bedrift

  • Fjordland Proff
  • Ajour
  • TINE Partner
Fjordland logo
PersonvernerklæringInformasjonskapslerÅpenhetsloven
Meld deg på vårt nyhetsbrevFjordland FacebookFjordland InstagramFjordland Youtube