Rømmegrøt med revet brunost, bringebær og fiken
FjordlandGrøt20-30 minRømmegrøt med sin fløyelsmyke konsistens passer perfekt til dessert, som denne med revet brunost, friske bringebær og fiken.
Ingredienser
2-3 porsjoner
Litt grovt revet brunost | |
2-3 ferske | fiken |
Ca. 1 ss | sukker |
200 g | friske bringebær |
1 pk | Rømmegrøt 1 porsjon |
Fremgangsmåte
- Varm opp grøten etter anvisning, avkjøl litt.
- Del noen bringebær i to og legg de med innsiden ut, nederst i et glass.
- Del fiken i to og legg en eller to med utsiden ut over bringebærene.
- Ha over lun rømmegrøt.
- Mos ca. 50 g bringebær med 1 ss sukker og ha på toppen av rømmegrøten sammen med resten av bringebærene, brunost og fersk fiken delt i mindre båter. Server straks.
Dette trenger du
Tips
Her kan man fint variere med andre typer bær og frukt etter sesong som for eksempel friske blåbær, molter, jordbær eller eplemos.