Rømmegrøt med revet brunost, bringebær og fiken
Rømmegrøt med sin fløyelsmyke konsistens passer perfekt til dessert, som denne med revet brunost, friske bringebær og fiken.
![Rømmegrøt med revet brunost, bringebær og fiken](/oppskrifter/rommegrot-brunost-bringebaer-fiken/_/image/5f2ea4c3-909f-49ab-aee7-69e3abdab194:52498d72a6a3683a306f0a0fa0c88b0b42d32c42/block-160-90/R%C3%B8mmegr%C3%B8t%20med%20revet%20brunost,%20bringeb%C3%A6r%20og%20fiken.jpg?quality=80)
Porsjoner: 2-3 porsjoner
Ingredienser
- 1 pk (350 g) Fjordland Rømmegrøt
- 200 g friske bringebær
- Ca. 1 ss sukker
- 2-3 ferske fiken
- Litt grovt revet brunost
Fremgangsmåte:
- Varm opp grøten etter anvisning, avkjøl litt.
- Del noen bringebær i to og legg de med innsiden ut, nederst i et glass.
- Del fiken i to og legg en eller to med utsiden ut over bringebærene.
- Ha over lun rømmegrøt.
- Mos ca. 50 g bringebær med 1 ss sukker og ha på toppen av rømmegrøten sammen med resten av bringebærene, brunost og fersk fiken delt i mindre båter. Server straks.
Tips: Her kan man fint variere med andre typer bær og frukt etter sesong som for eksempel friske blåbær, molter, jordbær eller eplemos.