‌
‌
‌
‌
‌
  1. Oppskrifter
  2. Rommegrot og spekemat

Rømmegrøt med spekemat

Rømmegrøt med spekemat

FjordlandGrøt20 min

Den norske sommeren er som skapt for tradisjonsrik selskapsmat, og Fjordland Rømmegrøt med spekemat vil imponere selv de mest kresne gjestene. Du trenger bare å varme opp Fjordland Rømmegrøt og servere det du ønsker av spekemat ved siden av, og vips har du et festmåltid. Visste du forresten at rømmegrøt med spekemat og flatbrød fra gammelt av er tradisjonell bryllupsmat i mange deler av landet?

Ingredienser

2-3 porsjoner

Rømmegrøt 2-3 porsjoner
Flatbrød
Spekemat av ønsket type
Bremykt Original
Valgfritt: ferske jordbær eller skivet melon

Fremgangsmåte

  1. Varm opp grøten etter anvisning og sett på bordet sammen med spekemat og flatbrød.
  2. Sett frem Bremykt Original på bordet med en skje, slik at gjestene kan velge å tilsette litt smør i rømmegrøten.

Tips

Rømmegrøt og spekemat er klassisk sommermat, og den suksessfulle kombinasjonen har vært et tospann i generasjoner. Rømmegrøt er selveste festgrøten, og til de litt større begivenhetene har det vært vanlig å servere noe salt ved siden av, eller som en egen rett like etterpå. Denne saltmaten er for mange kjent somʺgrøtpinneʺ, og kan være alt fra morrpølse til spekeskinke. Salt fisk er også vanligʺgrøtpinneʺi enkelte deler av landet.Hvis du vil imponere med det norskeste av det norske når du skal ha gjester på besøk, er rømmegrøt med spekemat et enkelt og takknemlig valg.

Relaterte oppskrifter

Se alle
Rømmegrøt med multer og lefser
Grøt15 min

Rømmegrøt med multer og lefser

Rømmegrøt med revet brunost, bringebær og fiken
Grøt20-30 min

Rømmegrøt med revet brunost, bringebær og fiken

Halvgrøt (Risgrøt og Rømmegrøt) toppet med søt eplemos, nøtter og rosiner.
Grøt20 min

Epler daler ned i grøt

Luksusgrøt er en dessert med risgrøt, rømmegrøt, ricotta, søt eplemos, og pistasjnøtter.
Grøt30 min

Grøtdrøm

Fjordland logo

Dette trenger du

Rømmegrøt 2-3 porsjoner

Rømmegrøt 2-3 porsjoner

fjordland, 800 g

Aktuelt

  • Produkter
  • Oppskrifter
  • Bærekraft
  • Om Fjordland
  • Artikler

Fjordland

  • Kontakt oss
  • Kontaktskjema
  • Reklamasjon
  • Vil du jobbe hos oss?
  • Fjordlands mediebank
  • Presse

Proff og Bedrift

  • Fjordland Proff
  • Ajour
  • TINE Partner
Fjordland logo
PersonvernerklæringInformasjonskapslerÅpenhetsloven
Meld deg på vårt nyhetsbrevFjordland FacebookFjordland InstagramFjordland Youtube