Rømmegrøt med spekemat
FjordlandGrøt20 minDen norske sommeren er som skapt for tradisjonsrik selskapsmat, og Fjordland Rømmegrøt med spekemat vil imponere selv de mest kresne gjestene. Du trenger bare å varme opp Fjordland Rømmegrøt og servere det du ønsker av spekemat ved siden av, og vips har du et festmåltid. Visste du forresten at rømmegrøt med spekemat og flatbrød fra gammelt av er tradisjonell bryllupsmat i mange deler av landet?
Ingredienser
2-3 porsjoner
Rømmegrøt 2-3 porsjoner | |
Flatbrød | |
Spekemat av ønsket type | |
Bremykt Original | |
Valgfritt: ferske jordbær eller skivet melon |
Fremgangsmåte
- Varm opp grøten etter anvisning og sett på bordet sammen med spekemat og flatbrød.
- Sett frem Bremykt Original på bordet med en skje, slik at gjestene kan velge å tilsette litt smør i rømmegrøten.
Tips
Rømmegrøt og spekemat er klassisk sommermat, og den suksessfulle kombinasjonen har vært et tospann i generasjoner. Rømmegrøt er selveste festgrøten, og til de litt større begivenhetene har det vært vanlig å servere noe salt ved siden av, eller som en egen rett like etterpå. Denne saltmaten er for mange kjent somʺgrøtpinneʺ, og kan være alt fra morrpølse til spekeskinke. Salt fisk er også vanligʺgrøtpinneʺi enkelte deler av landet.Hvis du vil imponere med det norskeste av det norske når du skal ha gjester på besøk, er rømmegrøt med spekemat et enkelt og takknemlig valg.