Er emballasjen til Fjordland bærekraftig?
Emballasje i seg selv vil aldri kunne bli miljøvennlig. Å bruke emballasje vil alltid medføre en eller annen form for ressursbruk og miljøbelastning. Men det er avgjørende at alle som produserer og markedsfører emballerte produkter begrenser miljøbelastningen så mye som mulig.
God emballasje bidrar til mindre matsvinn
Klimaavtrykket fra mat er større enn klimaavtrykket fra emballasje, det er derfor bærekraftig og svært viktig å ivareta matens kvalitet og sikre holdbarheten på den. Dette er emballasjens viktigste oppgave. Det varierer i hvilken grad emballasjen bidrar til totalproduktets klimaavtrykk, men det er et faktum at den største belastningen kommer fra selve maten og produksjonen av den. Det er derfor langt viktigere å unngå å kaste mat enn å redusere på emballasjen.
Vi arbeider for å redusere matsvinn, les mer om dette her.
Det er viktig å minimere emballasjemengden
Emballasjen har som hovedoppgave å beskytte innholdet frem til brukeren. Samtidig som vi har nok emballasje til at den kan gjøre jobben sin på en god måte, ønsker vi å bruke minst mulig emballasje.
Vi må sørge for at emballasjen er gjenvinnbar
Fjordlands fiberemballasje går til gjenvinning og blir brukt som råmateriale i nye fiberprodukter. En del av plastemballasjen kan sorteres og utvinnes som råstoff til nye plastprodukter. Det som ikke kan brukes som nytt råstoff går til forbrenning, altså energigjenvinning.
Hva kan du som bruker av Fjordland gjøre?
Det viktigste du som bruker av Fjordlands produkter kan gjøre er å sikre at emballasjen ikke kommer på avveie, men at den kildesorteres med de løsningene som finnes i din hjemkommune.
Relaterte artikler
Se alleEmballasje
Det er viktig at emballasjen beskytter maten samtidig som den er minst mulig miljøbelastende. I Fjordland jobber vi for å optimalisere emballasjen, samtidig som vi sørger for at alle hensyn er ivaretatt.
Emballasje og bærekraft
Emballasje gjør en viktig jobb og vi klarer oss ikke uten! Samtidig er det viktig at vi tar kloke valg slik at den emballasjen vi bruker er minst mulig belastende for miljøet, spesielt med tanke på hva som skjer med den etter at produktet er brukt opp og emballasjen har blitt til avfall.
Resirkulering og gjenbruk av plast
Plast er et gunstig materiale til emballering av matvarer fordi det er fleksibelt og godt egnet til å sikre holdbarhet og trygg mat. Den største utfordringen med plast er at den brytes svært langsomt ned i naturen, og det er derfor veldig viktig å samle inn og resirkulere plasten.
Hvorfor har Fjordlands produkter så mye emballasje?
Noen mener at vi bruker for mye emballasje til produktene våre. Det er en balansegang der vi jobber for å bruke den mengden som kreves for å ivareta produktene og gi informasjon om dem, men ikke mer enn nødvendig.