Grøt
Grøt har lange tradisjoner i Norge og holder seg fortsatt relevant på matbordet. Fjordlands grøt er en favoritt for mange og vi kan tilby ferdiglaget grøt i flere varianter.
Nordmenn elsker grøt
Grøt har vært en viktig del av nordmenns mattradisjon og spises både til hverdags og til fest. Grøt er svært anvendelig og kan spises til alle døgnets måltider.
Til frokost og kvelds er det gjerne havregrøt og byggrøt som er populære valg, ofte servert med frukt, bær og nøtter. De gjør seg også godt i matpakka. Kjøleskapsgrøt er også et spennende alternativ å prøve!
Fjordland grøt kan selvsagt også spises til middag. Mange er vant til risgrøt som fast innslag på lørdager. Til festlige anledninger er det klassikerne risgrøt og rømmegrøt som virkelig kommer til sin rett. Mange spiser en porsjon eller to med risgrøt i julen, og det er lite som slår rømmegrøt med spekemat i festlige lag.
Bli med å feire grøtens dag 23. oktober!
Grøt er ikke bare populært i Norge. Grøtens dag er faktisk en internasjonal matdag som feires hvert år den 23. oktober. Hvilken grøt velger du?
Utvalg av grøt
Se alleHvilken Fjordland-grøt er din favoritt?
Det kan ta tid å lage en skikkelig god grøt, og det kan fort svi seg i kjelen. Da er det vel fint at vi i Fjordland har laget grøten klar for deg? Vi har brukt god tid på å perfeksjonere oppskriftene og bruker gode råvarer slik at du kan kose deg uten å henge over gryta.
Våre ferske grøter venter på deg i butikkhylla og utvalget er bredt: risgrøt, rømmegrøt, byggrøt og havregrøt. Vi har også favoritten risgrøt i laktosefri variant.
Lyst på grøt i farta? Sjekk ut våre populære grøtlunsjer
Klassisk eller kreativ servering
Det finnes utallige måter å servere grøt på – og den kan spises både varm og kald.
Du kan gjøre det klassisk og enkelt med kanel og sukker, og kanskje noen friske bær. Eller du kan bruke litt mer uvanlig, men spennende topping som fiken, blåmuggost, brunost eller karamellsaus.
Grøten blir ikke kjedelig når du kan variere den i det uendelige. Her finner du flere serveringstips med grøt
Har du grøt til overs? Supert!
Grøtrestene trenger du absolutt ikke kaste. Det kan enkelt brukes på en ny måte. Bland grøten med din yoghurt eller kesam, ha litt friske bær på toppen og vipps - så har du en herlig dessert. Med risgrøt kan du også enkelt lage riskrem.
Grøten kan du gjerne putte i vaffelrøren eller i brøddeigen. Visste du at du kan bruke grøt som ingrediens i lapper, knekkebrød, muffins og boller?
Byggrøt og Havregrøt
Se alleRisgrøt
Se alleRømmegrøt
Se alleGrøtlunsj
Se alleOppskrifter med grøt
Se alleArtikler om grøt
Se alleGrøten som bygde Norge, er tilbake på bordet for fullt
Vi gir deg tipsene til hvordan du gjør byggrøten ekstra spennende!
Kuttede korn har gjort havregrøten både sunnere og bedre
Bruksområdene er mange, vi gir deg enkle tips til hvordan du kan bruke rester av havregrøt.
Mange mener at den ferdigkokte risgrøten, er den beste
Vi har gjort jobben for deg!
Grøtlunsj
De første grøtlunsj-produktene ble lansert i 2013. De er fortsatt like populære og familien utvides stadig. Et perfekt lite måltid i farta!